ÎNCHIDERE Realitatea TV. Hoandră a izbucnit la adresa lui Ponta înainte cu 30 de minute de sistarea emisiei

Hoandră
Hoandră

Octavian Hoandră a izbucnit la adresa lui Victor Ponta, la Realitatea TV, cu 30 minute înainte de sistarea emisiei.

Octavian Hoandră i-a dat dreptate Narcisei Iorga care a sugerat că Victor Ponta ar fi vinovat pentru închiderea Realitatea TV.

”Este foarte greu să vorbesc. Am văzut ce a zis Narcisa Iorga. Forma asta de viață numită Victor Ponta a ordonat o lege organică prin ordonanță de urgență. (...) Au fost voturi la comandă în CNA pentru închiderea Realitatea TV. Un stat paralel, care vrea să conducă România fără a fi votat, se încăpățânează să închidă o televiziune. Doar Erdogan a mai închis o televiziune!

Noi mai vorbim despre stat de drept în momentul în care se închide una dintre marile televiziuni?! Suntem un stat în genunchi în fața unor nemernici care acum nu mai sunt în SRI, dar vor să-și păstreze puterea. În zece ani, de la Băsescu încoace, acești oameni au distrus România. Au pus incompetenți peste tot! Și-au făcut un partid nou care acum candidează la prezidențiale!”, a zis jurnalistul.

”Închiderea Realitatea TV este ca și când a fost arestată Doina Cornea. Acesta este echivalentul!”, a mai spus Octavian Hoandră.

Într-o postare amplă pe pagina sa de Facebook, Narcisa Iorga a spus cum s-ar fi ajuns la situația în care o instituție media, aflată în insolvență, să-și poate piarde licența.


"În noiembrie 2012, Victor Ponta emite o ordonanță de urgență prin care modifică Legea audiovizualului, lege organică. (...) Pentru orice modificare adusă acestei legi, CNA trebuie consultat. (...) Împreună cu alți patru colegi din CNA, am reacționat imediat, catalogând un abuz demersul lui Ponta.(...) Ponta a dat înapoi, declarând că OUG n-a fost publicată în Monitorul oficial, că mai trebuie să fie avizată de Ministerul Justiției și alte instituții. Totuși, anunțul fusese făcut în conferință de presă, de către purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu, de la pupitrul Guvernului. Evident, era o o minciună marca Ponta. Ordonanța fusese adoptată, dar a renunțat s-o mai publice", a scris Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga a mai notat că Victor Ponta, care era premier la acea vreme, ”a revenit în aprilie 2013, când a emis o altă ordonanță, tot fără să consulte CNA. A introdus articolul referitor la retragerea licenței audiovizuale pentru posturile de televiziune aflate în insolvență, pe lângă articolele care vizau scoaterea firmelor de publicitate ca intermediari în audiovizual. (...) Ordonanța intră însă în vigoare. Totuși, CNA nu avea niciun fel de atribuții în privința insolvenței. Pe 2 octombrie 2013, Ponta mai dă o ordonanță de urgență privind procedurile de prevenire a insolvenței, care prevedea suspendarea licențelor audiovizuale în cazul societăților comerciale care intră în procedură de insolvență".

”Ordonanța a fost contestată la Curtea Constituțională și după numai o săptămână, a fost declarată neconstituțională. Toată tărășenia a fost menționată în raportul FreeEx din 2014. Așadar, subliniez faptul că Realitatea TV își pierde azi licența pe baza unui articol declarat neconstituțional într-o OUG adoptată cu dedicație", a mai transmis Narcisa Iorga, fost membru CNA.

VEZI ȘI: Narcisa Iorga: Ponta își vede visul cu ochii: a închis Realitatea TV

Postul Realitatea TV, care a început să emită în 2001, se va închide miercuri seară, odată cu expirarea licenței audiovizuale, șefii postului spun că o parte dintre programe vor putea să fie urmărite pe noul post, Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel