Încep restricțiile din cauza pandemiei COVID. Măsuri din 7 septembrie, impuse de autoritățile din Bulgaria

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Creșterea numărului de infectări duce la impunerea de noi restricții. 

Restaurantele şi barurile din Bulgaria vor trebui să-şi încheie programul zilnic la ora locală 22:00 începând din 7 septembrie, în timp ce competiţiile sportive din spaţii închise se vor desfăşura fără spectatori, a anunţat joi ministrul interimar al sănătăţii bulgar Stoicho Kaţarov, în contextul unei recrudescenţe a COVID-19 în ţara balcanică, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Nu este loc de panică. Situaţia este gravă, dar nu scăpată de sub control. Rata mică a vaccinării ne obligă să impunem aceste măsuri, a declarat Kaţarov.

Până când se aplică restricțiile



Conform noile restricţii, care vor fi în vigoare până la 31 octombrie, festivalurile muzicale vor fi interzise, iar teatrele şi cinematografele vor funcţiona la cel mult 50% din capacitate.

Elevii vor putea participa fizic la cursuri odată cu începerea anului şcolar pe 15 septembrie, dar în cazul continuării creşterii noilor cazuri este avută în vedere trecerea la cursuri online.

Cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID-19



Bulgaria, care are cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, a înregistrat o creştere a numărului de noi cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni, majoritatea fiind cu varianta Delta.

Numai joi dimineaţă Bulgaria - ţară cu aproximativ 7 milioane de locuitori - a raportat 1.745 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

De la începutul pandemiei până în prezent 18.950 de persoane au decedat în Bulgaria din cauza COVID-19. 

Care este situația în România?

Până astăzi, 2 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.101.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.056.922 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citește mai multe aici: GCS - Bilanț Covid-19. 1.470 de cazuri noi. Peste 100 de minori internați, 3 la ATI - 2 septembrie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel