Incendiu provocat: Peste 35 de animale, ucise de flăcări

Peste 35 de animale au murit în noaptea de luni spre marți. 

Incendiul a fost provocat într-o gospodărie din localitatea Dacia, judeţul Satu Mare, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.

La faţa locului au intervenit nouă subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj cu o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, iar alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit şi pompierii voluntari din Doba.

[citeste si]

”La momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă. Intervenţia a fost una dificilă şi de lungă durată, deoarece în interior erau depozitate cantităţi mari de fân şi cereale. Incendiul a fost stins în limitele găsite, forţele prezente la faţa locului reuşind să înlăture pericolul propagării la casa de locuit. În urma evenimentului au ars: acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 180 m2, aproximativ 3 tone de fân, 1 tonă de cereale şi s-au degradat elementele de lemn din construcţia anexei. Din nefericire, flăcările au surprins în interiorul anexei gospodăreşti 43 de animale domestice, dintre care 37 nu au mai putut fi salvate (5 viţei, 2 vaci, 20 purcei, 10 porci)”, precizează sursa citată.

Potrivit ISU, cel mai probabil focul a pus intenţionat. ”Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil de folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu”, precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel