Incendiu la bordul unui submarin. 14 marinari decedați

Nu mai puțin de 14 marinari și-au pierdut viața în urma unui incendiu violent produs în submarinul în care se aflau. O anchetă de proporții a fost deschisă în acest caz. 

Paisprezece marinari şi-au pierdut viaţa în incendiul izbucnit la bordul unui submarin destinat cercetărilor în apele teritoriale ruse, a indicat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţiile de presă ruse, potrivit AFP şi Reuters.

Accidentul, conform ministerului, s-a produs luni la bordul unui submersibil destinat studierii mediului marin (subacvatic) şi fundului oceanelor. Circa 14 persoane şi-au pierdut viaţa, marinari ai armatei ruse, care s-au intoxicat în urma incendiului.

Incendiul a izbucnit în timpul unei operaţiuni de colectare a datelor despre fundul mării, potrivit armatei ruse, care a precizat că incendiul a fost stins, iar submarinul a revenit la baza sa din Severomorsk, regiunea Murmansk, de pe coasta de sud a Mării Barents.

Anchetă de proporții în urma incidentului

O anchetă a fost declanşată pentru a se stabili cauzele care au dus la izbucnirea incendiului soldat cu victime, notează TASS, Interfax şi RIA Novosti, citând surse ale Ministerului Apărării rus.

Actualul incident aminteşte de tragedia din 12 august 2000, când submarinul nuclear Kursk s-a scufundat în Marea Barents cu întregul echipaj de 118 de persoane, după două explozii produse la bordul său, la începutul primului mandat al preşedintelui Vladimir Putin.

Douăzeci şi trei de marinari au supravieţuit câteva zile, dar au murit împreună cu restul echipajului, deoarece nu au fost salvaţi la timp. Acest acccident rămâne până în ziua de astăzi drept cea mai gravă catastrofă pe care a cunoscut-o marina rusă şi aruncă o umbră asupra preşedintelui Vladimir Putin, criticat dur pentru modul în care a gestionat acel caz, notează AFP.

Vladimir Putin cere o anchetă după marea pierdere

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat drept o mare pierdere moartea a 14 marinari într-un incendiu care s-a produs marţi la bordul unui submarin de cercetări al armatei ruse, cerând declanşarea unei anchete asupra acestei tragedii, informează AFP.

"Este o mare pierdere pentru marină şi pentru armată în întregul ei", i-a declarat Vladimir Putin ministrului apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, în timpul unei şedinţe televizate, ordonându-i să afle "cauzele acestei tragedii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel