În scandalul Nyiro Joszef, polițiștii români - păcăliți de un ziarist maghiar

politie
politie

Scandalul iscat pe marginea reînhumării horthyst-ului Nyiro Joszef pare să capete și conotații comice. După ce un echipaj al poliției harghitene a oprit, sâmbătă seara, un taximetru ce se îndrepta spre Odorheiu Secuiesc, aceștia au descoperit că în autoturism era o urnă, unde în urme intervenției procurorilor s-a constatat că aceasta era goală.

Sâmbătă după-amiază, un echipaj al poliției harghitene a oprit în trafic, în localitatea Corund, un taximetru ce se îndrepta spre Odorheiu Secuiesc. În maşină se afla un cetăţean din Ungaria, Lukacs Csaba, născut în România, actualmente jurnalist la cotidianul Magyar Nemzet, desemnat de Parlamentul Ungariei ca responsabil pentru relaţiile cu presa la evenimentul de duminică de la Odorheiu Secuiesc. Acesta a refuzat categoric deschiderea portbagajului, drept care poliţiştii au solicitat intervenţia unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, care, sosit rapid la faţa locului, a dispus taximetristului deschiderea portbagajului maşinii. O sumară percheziţie a scos la iveală un recipient despre care oficialul ungar a afirmat că este o urnă conţinând cenuşă umană, prezentând şi documente în acest sens, scrie gandul.info.

 Numai că, surpriză: după ce procurorul a dispus desigilarea urnei, aceasta s-a dovedit a fi goală, ziaristul magiar mimând şi el surprinderea. Odată făcută această „descoperire”, cetăţeanul ungar a fost lăsat să-şi continue drumul, „pentru că nu aveam nici un motiv să-l împiedicăm să o facă”, a  precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel