În ciuda interzicerii, „Convoiul libertății“ se apropie de Bruxelles. Autoritățile au mobilizat forțele de ordine la intrările în oraș

În ciuda interzicerii, „Convoiul libertății“ se apropie de Bruxelles. Autoritățile au mobilizat forțele de ordine la intrările în oraș  /   Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
În ciuda interzicerii, „Convoiul libertății“ se apropie de Bruxelles. Autoritățile au mobilizat forțele de ordine la intrările în oraș / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Peste 1.000 de autovehicule se află, azi, în apropierea Bruxelles-ului și se pregătesc să intre în oraș pentru o manifestație pe model canadian.

Sute de mașini, rulote și camioane participă la un convoi de protest în stil canadian împotriva reglementărilor Covid-19 și se pregătesc să intre Bruxelles, unde oficialii belgieni au interzis deja manifestația, după ce în weekend a existat un eveniment similar la Paris.

Aproximativ 1.300 de vehicule din toată Franța au ajuns în apropierea orașului de graniță francez Lille până duminică seara, potrivit poliției.

Protestul este unul dintre multele astfel de manifestații care au loc în întreaga lume, inspirate fiind de conflictul dintre camionagiii și autoritățile din Canada.

Campați într-o parcare de lângă Lille, protestatarii au fluturat drapele franceze și au scandat „Nu ne vom da bătuți” și „Libertate, libertate”.

„Vom merge la Bruxelles să blocăm și să luptăm împotriva acestei politici de control permanent”, a spus Jean-Pierre Schmit, un șomer de 58 de ani, venit din Toulouse.

CITEȘTE ȘI   -  Autoritățile belgiene au interzis accesul „Convoiului libertății“ la Bruxelles

Verificări la frontieră

Autoritățile belgiene au interzis toate demonstrațiile din capitală cu „vehicule motorizate” și au declarat că au luat măsuri pentru a preveni blocarea regiunii Bruxelles-ului.

Poliția de la Bruxelles a informat pe rețelele de socializare, spunând că protestele vehiculelor sunt interzise și a sfătuit șoferii să nu se deplaseze în capitală cu mașina, canalizând convoaiele către o parcare de la periferia orașului ca singurul loc în care un protest static va fi tolerat.

Unii participanți la o demonstrație similară organizată la Haga și-au anunțat de asemenea intenția de a merge în Belgia. Prim-ministrul belgian Alexander De Croo i-a sfătuit însă pe demonstranți să renunțe la planurile lor de a veni la Bruxelles.

„Le spun celor care vin din străinătate: Fiți atenți la regulile din Belgia. Nu am avut niciodată reguli prea dure și le-am mai și relaxat. Plângeți-vă la voi acasă”, a spus el vineri.

Sunt planificate controale la frontieră, iar vehiculele care vin în capitală în ciuda interdicției vor fi deturnate, au avertizat autoritățile belgiene.

De asemenea, aeroportul din Bruxelles i-a sfătuit pe călători să ia măsuri de precauție luni și să vină cu trenul, de teamă să nu blocheze rutele de acces.

În timp ce poliția franceză a numărat 3.000 de vehicule în afara Parisului vineri seară, doar aproximativ o sută au ajuns sâmbătă pe bulevardul Champs-Elysees din inima capitalei, înainte de a fi forțate să părăsească orașul, după ce ofițerii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, scrie France24.

VEZI ȘI   -  S-a dat cu gaze lacimogene la Paris. Protestatarii au ocupat marile artere ale capitalei franceze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel