Autoritățile belgiene au interzis accesul „Convoiului libertății“ la Bruxelles

Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)
Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Belgia interzice „Convoiul libertății“ care ar urma să ajungă luni la Bruxelles. De asemenea, autoritățile franceze amenință cu sancțiuni de până la doi ani de închisoare pentru cei care perturbă circulația.

Autorităţile belgiene au decis joi să interzică accesul la Bruxelles pentru 'Convoiul libertăţii', o manifestaţie pentru care nu a fost cerută nicio autorizaţie, a anunţat primarul capitalei belgiene, Philippe Close, informează AFP.

"Au fost puse în aplicare mijloace pentru a împiedica blocarea regiunii Bruxelles-Capitală", a adăugat Close, pe Twitter, la scurt timp după anunţarea de măsuri similare de către Paris.

Philippe Close a precizat că decizia a fost luată în mod concertat cu executivul regional şi cu ministrul de interne al Belgiei, Annelies Verlinden. Aceasta are autoritate asupra poliţiei federale, care va fi însărcinată să controleze la frontiera belgiană camioanele şi autoturismele ce vin din străinătate şi doresc să ajungă la Bruxelles.

De asemenea, "interdicţii de a manifesta cu vehicule motorizate" vor fi luate la nivelul regiunii şi al oraşului Bruxelles, potrivit unui comunicat al preşedintelui executivului regional, Rudi Vervoort.

Măsura îi vizează şi pe eventualii manifestanţi belgieni sau aflaţi deja pe teritoriul belgian. Vehiculele lor din apropierea capitalei vor fi deviate de poliţie "spre Parking C", o vastă zonă de staţionare de lângă platoul Heysel, la nord de capitală.

Până la doi ani de închisoare în Franța

Acest convoi de vehicule, inspirat din mişcarea împotriva restricţiilor anti-COVID-19 lansată în Canada, era aşteptat luni la Bruxelles, potrivit apelului de a manifesta care circulă pe social media şi evocă o convergenţă dinspre întreaga Europă.

În Franţa, mai multe convoaie ale acestei mişcări, pe care organizatorii săi o definesc drept "etapa de după" mobilizarea antiguvernamentală a "vestelor galbene" şi opozanţi faţă de permisul sanitar au plecat miercuri din mai multe oraşe din sudul acestei ţări - Nisa, Bayonne, Perpignan - şi altele trebuie să pornească joi.

În perspectiva acestei mari adunări, aşteptate vineri la Paris, prefectul poliţiei capitalei franceze a anunţat joi dimineaţa măsuri de interdicţie.

Prefectul Didier Lallement a dat "consemne de fermitate" poliţiştilor, precizează un comunicat publicat la Paris, care aminteşte de asemenea că perturbarea circulaţiei este pasibilă de o pedeapsă de doi ani de închisoare, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel