Imbri: "Certificatele false, număr fabulos. Efecte pentru toţi românii"

Emilian Imbri
Emilian Imbri

Emilian Imbri apreciază că, urmare a faptului că în România se dau bani pentru obţinerea de certificate de vaccinare false, fără ca persoana respectivă se fi vaccinat în mod real, de suferit vor avea toţi românii.

"Sunt atât de deziluzionat cum nu am fost toată viaţa. Vedeţi de ce întâmplă... Se prezintă zilnic imagini care zguduie pur şi simplu - mai puţin o anumită categorie care sunt ocupaţi cu alte treburi. Chiar dacă vede imaginile acelea cutremurătoare, lumea nu înţelege şi în continuare iată că în continuare vorbim de ce ar putea să scrie în certificatul verde, de ce ar putea să se întâmple dacă ne vaccinăm. 

Aflăm, stupefiaţi, că în tot mai multe locuri din ţară se vând aceste adeverinţe de vaccinare. Numărul celor care uzează de astfel de certificate este fabulos! Şi aşa cum am spus şi eu înainte, când au apărut primele cazuri, în curând celelalte ţări din jurul nostru nu ne vor mai lua în calcul ca ţară credibilă. Niciun om care va pleca în alte ţări nu o să mai fie crezut (n.r. - că într-adevăr este vaccinat) şi va fi testat şi aşa mai departe, mai mult decât va fi cazul.

Cât priveşte valul cinci, dacă noi continuăm să ne comportăm aşa cum ne-am comportat până acum, şi valul cinci va face ravagii. Dacă vom fi însă prudenţi, cred că va fi mai uşor. Sigur că este discutabil. Vin sărbătorile de iarnă, în afara familiilor amărâte, în rest va fi o debandadă şi o euforie de relaxare care probabil că va duce spre un val cinci mai grav", a declarat Emilian Imbri la România TV.

DNA: Patru persoane reţinute în dosarul privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID la Petea

Patru persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de corupţie privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID, a informat miercuri DNA.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea au efectuat marţi percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a Danielei-Ioana Hoblea, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, Marc Ilieş şi Horea Buriceanu, registratori în cadrul Centrului de vaccinare Petea, pentru luare de mită, fals intelectual şi fals informatic, toate în formă continuată, dar şi Voichiţa-Camelia Sim, asistent medical în cadrul Direcţiei de Sănătate Bihor şi o persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în cursul acestui an, suspecţii Daniela Hoblea, asistentă medicală, Marc Ilieş şi Horea Buriceanu, registratori medicali, ar fi pretins şi primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 şi 300 de euro, de la persoanele care doreau să obţină adeverinţe de vaccinare şi certificat digital european COVID, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

"Persoanele interesate ar fi apelat la suspecţii menţionaţi, de obicei prin intermediul unor persoane de încredere ale acestora din urmă. Între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre cei patru suspecţi din centrul de vaccinare Petea şi cei interesaţi de obţinerea certificatelor false ar fi fost Voichiţa-Camelia Sim, asistent medical la Direcţia de Sănătate Bihor. În schimbul banilor, suspecţii ar fi încărcat în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) datele persoanelor care în realitate nu primiseră doza de vaccin, fiindu-le apoi eliberată adeverinţa de vaccinare şi, pe baza acesteia, certificatul digital european COVID", se precizează în comunicat.

DNA spune că mijloacele de probă au relevat existenţa a două moduri de acţiune: unul este acela în care persoana interesată s-ar fi prezentat efectiv la centrul de vaccinare, însă doza de vaccin nu îi era administrată efectiv, iar cel de-al doilea (mai frecvent utilizat) este acela în care persoana interesată nici nu se prezenta la centrul de vaccinare, primind doar adeverinţa de vaccinare în schimbul sumei de bani solicitate.

În această a doua situaţie, arată anchetatorii, persoanele interesate comunicau persoanei intermediare, cu ajutorul unor aplicaţii telefonice ce permit transmiterea de fişiere media, poze ale actelor de identitate, acestea fiind retransmise suspecţilor Daniela Hoblea, Marc Ilieş şi Horea Buriceanu, în vederea introducerii datelor în RENV şi a generării adeverinţei de vaccinare.

"Apoi, adeverinţele de vaccinare erau remise persoanei intermediare care, la momentul predării acestora către persoanele interesate, încasa şi sumele de bani cu titlu de mită. Ulterior, intermediarii s-ar fi întâlnit periodic cu suspecţii Hoblea Daniela, Ilieş Marc şi Buriceanu Horea pentru remiterea sumelor de bani primite de la persoanele fals vaccinate. Cu această ocazie, o parte din suma de bani ar fi fost remisă persoanelor intermediare pentru 'serviciile' lor", explică DNA.

Astfel de adeverinţe de vaccinare nu ar fi fost generate de suspecţi decât în anumite ture în care restul personalului acceptau comportamentul acestora sau nu acordau atenţie activităţii lor, menţionează procurorii.

DNA informează că la percheziţiile desfăşurate în cursul zilei de marţi au fost găsite sume de bani totalizând 127.000 de euro, 75.000 de lei şi 1.000 de lire sterline, iar în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. 

   

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy