Imagini extraordinare. Cea mai înaltă clădire din lume ar putea fi înconjurată de un inel uriaș, inspirat din filmele science fiction

Foto: ZNera Space
Foto: ZNera Space

În Dubai, firma experimentală de arhitectură ZNera Space a propus un design conceptual cu o structură circulară masivă cu cinci etaje, înfășurată în jurul celui mai înalt zgârie-nori din lume, Burj Khalifa – care se ridică la o înălțime uimitoare de 829,8 metri, aproape dublu față de înălțimea Empire State Building.

 

Conceptul, cunoscut sub numele de Downtown Circle, îmbină luxul și planificarea urbană futuristă într-un design extrem de ambițios, care a fost adus la viață printr-o serie de ilustrații fascinante create în colaborare cu Pictown, o companie specializată în redări arhitecturale.

Oricât de convingător și radical ar fi un design Downtown Circle, acesta este – deocamdată – practic și financiar neplauzibil, admit Chowdry și Remess, potrivit CNN.

„A fost menit să fie un început de conversație”, a spus Chowdry. „Ceva care i-ar putea determina pe oameni să regândească dezvoltarea urbană, să regândească decongestionarea orașului... Promitem orașul durabil.”

„Lucram la aspecte foarte importante care ridică discuția despre modul în care planificăm orașele”, a adăugat Remess. „Motivul pentru care am ales Burj Khalifa a fost pentru că se află într-o zonă urbană foarte densă și dorim să abordăm problemele care însoțesc populația densă a orașelor.”

Structura, destinată să se înalțe la 550 de metri deasupra nivelului străzii, ar avea o circumferință de peste trei kilometri. Inelul ar fi susținut de cinci stâlpi uriași – cu bazele lor situate în loturi goale – care ar putea servi unui scop suplimentar.

„Am vrut să creăm un microclimat în centrul orașului și să creăm un fel de anvelopă în jurul zonei pentru a controla temperatura și a o face mai suportabilă în perioada călduroasă”, a spus Chowdry. „Puteți folosi acești [stâlpi] verticali ca purificatoare de aer urbane.”

Structura stâlpilor ar putea încorpora un design inovator de filtrare a smog-ului creat de ZNera Space, care a fost selecționat pentru premiul World Architecture Festival 2018 la categoria „Proiect experimental de viitor”.

În Dubai, temperaturile depășesc adesea 40 de grade Celsius, iar arhitecții doresc ca designul lor să stabilească un nou reper pentru sustenabilitate în regiune.

„Întregul tavan va fi o întindere de panouri solare”, a spus Chowdry. „Ceea ce vrem să facem este să implementăm o tehnologie pe care am folosit-o deja într-un proiect anterior, celulele solare cu hidrogen.”

Această tehnologie folosește energia solară pentru a transforma apa în hidrogen, care poate alimenta apoi aerul condiționat și poate furniza energie clădirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel