Imaginea lui Diego Maradona ar putea apărea pe bancnotele argentiniene. Senator: Turiștii vor dori să plece acasă cu un Maradona

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O senatoare din Argentina a propus ca imaginea lui Diego Maradona să apară pe bancnote.

O senatoare din Argentina a propus ca imaginea lui Diego Maradona să apară pe bancnote, relatează Agerpres. Ea a înaintat Congresului un proiect pentru ca fostul star al fotbalului şi poate chiar o reprezentare a celebrei sale "Mâna lui Dumnezeu", să apară pe hârtiile în valoare de 1.000 de pesos, informează Reuters.

"Ideea nu este doar de a aduce un omagiu celui mai important idol al nostru, dar şi de a ne gândi la chestiunea economică. Noi considerăm că atunci când turiştii vor veni aici, vor dori să plece către casă luând cu ei un 'Maradona.'', a explicat senatoarea Norma Durango, iniţiatoarea acestui proiect.

Bancnota, care valorează circa 12,27 dolari la cursul de schimb de luni, ar urma să prezinte chipul lui Maradona pe o parte şi imaginea unuia dintre cele mai celebre goluri ale sale pe cealaltă. Unii argentinieni critică însă dorinţa de includere pe o hârtie oficială a guvernului a golului marcat cu mâna de Maradona, considerând că ar fi ca şi cum autorităţile ar aproba o ilegalitate. Decizia finală va fi luată de legislatori, care trebuie să studieze propunerea senatoarei la începutul anului viitor. Actuala bancnotă de 1.000 de pesos are imprimată pe ea imaginea unei păsări-olar (Rufous hornero), pasărea naţională din Argentina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel