Iliescu salută apariția unei forțe de stânga românești în Moldova

victor-alexeev-cu-ion-iliescu
victor-alexeev-cu-ion-iliescu

Președintele Partidului Noua Opțiune Istorică (NOI), Victor Alexeev, s-a întâlnit, lunea trecută, la București, cu președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Întrevederea vine în contextul profilării unei puternice forțe de stânga românești în Republica Moldova, alternativă pentru electorii de peste Prut care îi aveau ca singuri reprezentanți ai stângii pe comuniștii lui Vladimir Voronin.

[caption id="attachment_342161" align="alignleft" width="310"] Foto: victoralexeevwordpress.com[/caption]

Inițiativa întâlnirii dintre Alexeev și Iliescu i-a aparținut acestuia din urmă, se arată într-un comunicat al partidului NOI. Cei doi au vorbit despre parteneriatul dintre Republica Moldova, necesitatea revenirii postului public de televiziune în spațiul mediatic din Moldova sau orientarea pro-europeană a noii forțe de stânga.

Victor Alexeev și-a arătat disponibilitatea de a colabora cu partidele din România pentru a ”îmbunătăți strategiile” partidului NOI.

”La rândul său, domnul Președinte Ion Iliescu a salutat apariția la Chișinău a unui partid care reprezintă stânga națională, patriotică și proeuropeană, și și-a manifestat interesul pentru aspirațiile pro-europene ale poporului din Republica Moldova. În același timp, domnul Președinte Ion Iliescu și-a exprimat aprecierea pentru obiectivele Partidului Noua Opțiune Istorică (NOI) de aducere a Republicii Moldova în familia euroatlantică (NATO) și de abandonare a structurilor CSI. Totodată, domnul Președinte Ion Iliescu l-a asigurat pe domnul Victor Alexeev de tot sprijinul în vederea atingerii obiectivelor propuse”, se mai arată în comunicatul NOI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel