Ilan Laufer, agresat într-un mall din Capitală. Chirieac, ipoteză-cheie

Ilan Laufer
Ilan Laufer

Ilan Laufer, noul consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă și refuzat de Klaus Iohannis pentru conducerea Ministerului Dezvoltării, a fost agresat în parcarea unui mall din Capitală. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația.

Ilan Laufer, omul propus, recent, de PSD la Ministerul Dezvoltării, a avut parte de un moment stânjenitor în parcarea unui mall din Capitală. Un cetățean i s-a adresat, în repetate rânduri, cu apelativul “discriminatule”. Imaginile pot fi văzute AICI. Vă reamintim că Ilan Laufer a declarat că va îi face plângere președintelui Klaus Iohannis pentru discriminare având în vedere că l-ar fi refuzat la conducerea Ministerului Dezvoltării din motivul că este evreu.

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că dacă nu se va lua atitudine față de aceste lucruri, se va ajunge și la violență fizică.

Acesta este nivelul de violență, deocamdată verbală, care se manifestă în România, de doi ani de zile. El crește. La un moment dat se va ajunge și la violență fizică. În timpul demonstrațiilor din 10 august au fost inși care s-au prestat pe față la violență fizică. Parchetul s-a pus foarte greu în mișcare împotriva acestora. Se va ajunge la violență fizică. Asta s-a dorit, asta vom avea: subcultură, lipsă de educație, agresivitate verbală și în final chiar violență fizică pe stradă., a declarat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Obiectiv, prezentată de Cătălina Porumbel, la Antena 3.

Cine întreține agresivitatea

Întrebat cine întreține starea de agresivitate, analistul politic este de părere că această stare este întreținută de societate deoarece nu ia nicio măsură împotriva acestor violențe.

Noi, societatea, printr-o mie de mijloace, prin faptul că nu se ia atitudine față de această violență, de exemplu dacă dumneavoastră și noi nu încercăm să atragem atenția și să spunem că nu este normal ca aceea femeie jandarm să fie călcată în picioare. Au fost zeci de mii de reacții că ceea ce a pățit a fost bine, apoi au fost reacții că a fost foarte bine că o altă femeie jandarm a fost călcată de o mașină pe trecerea de pietoni și zeci de mii de oameni au fost de acord cu această zicere a unui protestatar. Toate aceste lucruri se adună. Societatea nu reacționează, instituțiile nici atât, fiincă unele instituții, sunt, din nefericire, antrenate în statul subteran și nu le convine să își facă datoria., a adăugat analistul politic.

Referitor la faptul dacă și politicienii greșesc față de popor, având în vedere că sunt tot mai dese scenele de agresivitate față de aceștia, Chirieac susține că atâta timp cât sunt politicieni care în loc să dialogheze, se prestează altor situații deloc normale, aceste lucruri nu vor fi soluționate.

Cu siguranță, câtă vreme mergi cu boxa în parlament și dai drumul la maximum, în loc să dialoghezi, pentru că de aceea ești în Parlament, nu se vor rezolva. Dialogul este arma cea mai de temut a dictaturilor. Câtă vreme faci lucrul acesta și transformi Parlamentul României în 'curtea miracolelor', sigur că și lucrurile nu se vor soluționa., a concluzionat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Ilan Laufer, refuzat de Iohannis, dar numit într-o funcție importantă în Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel