ÎCCJ, complete nelegale. Iohannis - Toader, atac: OUG, cras neconstituțională

Președintele Klaus Iohannis făcut declarații de presă după participarea la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german. 

El a fost întrebat și despre posibilitatea ca Executivul să adopte o Ordonanță de Urgență privind contestația în anulare:

Nu știu ce-și imaginează ministrul de Justiție să scrie în acea ordonanță, dar după părerea ma, dacă dorește să facă ceea ce a comunicat public, chestiunea este cras neconstituțională. Există câteva principii care sunt respectate de toată lumea, la noi sunt ancorate în Constituție, și unul dintre acestea pe care se bazează toată construcția statului și toată construcția statului de drept este acela că o lege acționează pentru viitor” a spus președintele, la ieșirea de la întâlnirea cu șefii de stat din Europa.

”Vă imaginați, dacă o lege ar putea să se aplice pentru trecut, atunci fiecare Guvern ar veni și ar schimba întreg trecutul statului. Și atunci ar dispărea orice urmă de stabilitate. PSD încearcă, de când a venit la putere, să caute soluții pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu șeful lor de partid. Acest lucru nu se poate. PSD-ul nu poate să vină cu astfel de soluții care sunt pur și simplu neavenite, neconstituționale. Și faptul că se vehiculează în public astfel de intenții arată că de fapt PSD-ului nu îi pasă de România, ci doar de proprii lor politicieni și caută soluții pentru aceștia. Regretabilă această evoluție. Am încă speranța că inclusiv ministrul Justiției va mai citi un pic din Constituție și legislație și vor renunța la un astfel de demers care, după părerea mea, nu este posibil'” a completat președintele. 

Klaus Iohannis se află la Aachen, în Germania, la invitație cancelarului german, Angela Merkel, și a liderului francez, Emmanuel Macron.

Citește și:

Adina Florea, șefia DNA. Klaus Iohannis, răspuns

Iohannis, întâlnire cu Merkel și Macron. Ce pun la cale liderii europeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel