Hunedoara: Gulaş la ceaun, kurtos-kolacs, spectacole folclorice şi un târg al meşteşugarilor, la Zilele Maghiare

Cel puţin şase ceaune cu gulaş preparat după reţetele clasice şi alte delicatese din bucătăria ungurească, mai multe spectacole în aer liber, teatru pentru copii şi un târg al meşteşugarilor reprezintă o parte din oferta acestui an cuprinsă în programul "Zilelor Maghiare ale judeţului Hunedoara", manifestare organizată până duminică de societatea civilă şi filiala UDMR Hunedoara.

"Avem foarte multe activităţi, cu aproape 60 de programe care pot fi urmărite şi la care aşteptăm participanţi. Sunt o serie de activităţi care suscită interes multicultural. Zilele Maghiare au avut un rol foarte important, încă din primul moment, de a facilita dialogul, de a ne autocunoaşte şi de a ne da posibilitatea să arătăm ce ştim, ce avem, cu ce ne mândrim. Mă bucură foarte mult faptul că a doua zi după ce se termină 'Zilele Maghiare' sunt abordat de foarte mulţi prieteni români care mă întreabă când va fi ediţia de anul viitor", a declarat, marţi, directorul manifestării, Kocsis Attila.

"Zilele Maghiare" sunt programate în nouă localităţi ale judeţului Hunedoara unde este reprezentată comunitatea maghiară, principalele acţiuni fiind prevăzute să aibă loc sâmbătă şi duminică în Piaţa Cetăţii din Deva şi în curtea din faţa Castelului Corvinilor din Hunedoara.

La Deva, sâmbătă, participanţii vor putea vedea lucrări realizate de meşteşugari adulţi şi copii, dar şi modul în care se prepară un gulaş sau clătitele şi vestiţii kurtos-kalacs (colaci în formă de spirală foarte aromaţi) de către maeştri bucătari veniţi din trei localităţi din Ungaria. Nu vor lipsi dansurile şi muzica populară, ziua urmând să se încheie cu un recital de muzică uşoară.

La Hunedoara, activităţile vor include prepararea de gulaş, dansuri populare oferite de ansamblul din satul Cristur şi mai multe recitaluri de muzică uşoară.

Zilele Maghiare ale judeţului Hunedoara se află la ediţia a zecea, programul acestora fiind disponibil în pliante sau pe internet în ediţii bilingve - română şi maghiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel