HSBC cumpără Silicon Valley Bank din Marea Britanie. Costul tranzacției: 1 liră sterlină

Sursa foto Twitter Investing.com @Investingcom ·
Sursa foto Twitter Investing.com @Investingcom ·

HSBC a achiziționat activele britanice ale băncii Silicon Valley, a anunțat astăzi Trezoreria Marii Britanii.

Potrivit anunțului, banii contribuabililor din Regatul Unit și depozitele clienților au fost protejate, protrivit Politico.

”Astăzi, Guvernul și Banca Angliei au facilitat vânzarea Silicon Valley Bank UK; acest lucru asigură că depozitele clienților sunt protejate", a declarat într-un comunicat cancelarul Jeremy Hunt, șeful trezoreriei Regatului Unit.

Depozitele din Marea Britanie ale băncii din California sunt estimate a avea o valoare combinată de 7 miliarde de dolari.

HSBC, care este cea mai mare bancă din Europa, a declarat:  ”La 10 martie 2023, SVB UK avea împrumuturi de aproximativ 5,5 miliarde de lire sterline și depozite de aproximativ 6,7 miliarde de lire sterline. Pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2022, SVB UK a înregistrat un profit înainte de impozitare de 88 de milioane de lire sterline. Capitalul tangibil al SVB UK este de așteptat să fie de aproximativ 1,4 miliarde de lire sterline. Calculul final al câștigului rezultat din achiziție va fi furnizat în timp util”.

Acordul ”a salvat astăzi sute dintre cele mai inovatoare companii din Marea Britanie”, a declarat Dom Hallas, directorul executiv al Coalition for a Digital Economy, care a fost printre cei care au condus sarcina pentru încheierea unui acord în weekend.

Preluarea va depăși decizia inițială a Băncii Angliei de a plasa SVB UK în insolvență, după o criză asupra creditorului, care a fost inițial stârnită de temerile legate de un deficit de miliarde de lire sterline din bilanţul companiei-mamă din SUA.

Banca americană a fost închisă, iar activele acesteia au fost confiscate de autorități vineri.

Achiziția – care a costat doar 1 liră sterlină – a urmat discuții peste noapte între Downing Street, Banca Angliei și șefii HSBC, inclusiv directorul executiv, Noel Quinn, în timp ce autoritățile s-au grăbit să protejeze finanțele celor 3.500 de clienți ai SVB UK.

Citește și:    Silicon Valley Bank (SVB) din SUA s-a prăbușit. Joe Biden iese la declarații după ”această mizerie”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel