Silicon Valley Bank (SVB) din SUA s-a prăbușit. Joe Biden iese la declarații după ”această mizerie”

foto pexels - pixabay
foto pexels - pixabay

A fost înghesuială la Silicon Valley Bank, deponenții grăbindu-se să-și retragă banii. Drept urmare, banca s-a prăbușit și fuga a șters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piață a băncilor americane. 

Responsabilii pentru falimentul Silicon Valley Bank (SVB) şi al instituţiei financiară Signature Bank vor "fi traşi la răspundere", a promis duminică preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

"Sunt ferm hotărât ferm să îi trag la răspundere pe cei responsabili pentru această mizerie", a spus Biden într-un comunicat, dând asigurări că "poporul american şi companiile americane pot avea încredere că depozitele lor bancare vor fi acolo când vor avea nevoie".

Pe de altă parte, Joe Biden a anunţat că ţine un discurs luni dimineaţă pentru a-i asigura pe americani cu privire la sistemul bancar, după falimentul Silicon Valley Bank şi Signature Bank.

"Voi comenta cum vom menţine un sistem bancar rezilient pentru a ne proteja redresarea economică istorică", a declarat el într-un comunicat duminică seara.

După prăbușirea Silicon Valley Bank, Signature Bank a fost închisă


Autorităţile americane au anunţat duminică o serie de măsuri pentru a asigura persoanele şi întreprinderile în legătură cu soliditatea sistemului bancar american şi vor garanta în special retragerea tuturor depozitelor de la banca în faliment Silicon Valley Bank.

Pe lângă SVB, acestea vor permite accesul la toate depozitele unei alte instituţii, Signature Bank, care a fost închisă automat de către autoritatea de reglementare, potrivit unui comunicat.

Silicon Valley Bank s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile. Această fugă la ghişeele băncii a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel