Hoți prinși în flagrant delict, după ce au spart o locuință din Focșani

Doi hoți au fost prinși în flagrant delict, luni, 14 februarie, după ce au spart o locuință din Focșani.

"La data de 14 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Focșani și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au surprins, în flagrant delict, 2 bărbați, care aveau asupra lor instrumente pentru deschiderea prin forțare a ușilor sau ferestrelor și stații de emisie-recepție", anunță IGPR într-un comunicat de presă.

Activitatea infracțională a indivizilor a fost documentată aproximativ 8 luni

"În această dimineață, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani au prins, în flagrant delict, 2 bărbați, din Cotești și Urechești, de 37 și 38 de ani, imediat după ce ar fi pătruns, fără drept, într-o locuință, din comuna Bolotești, cu intenția de a sustrage bunuri.

Prinderea a fost realizată în trafic, pe o stradă din municipiul Focșani, activitatea infracțională a acestora fiind documentată aproximativ 8 luni.

Asupra acestora, au fost descoperite instrumente folosite la deschiderea, prin forţare, a încuietorii ușilor sau ferestrelor locuințelor, precum și stații de emisie-recepție.

Totodată, cei doi sunt bănuiți că, în cursul zilei de ieri, 13 februarie, ar fi pătruns într-o locuință, din municipiul Focșani, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 8.000 de lei.

Bărbaţii vor fi conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Focșani, pentru continuarea cercetărilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al polițiștilor din cadrul serviciilor de investigații criminale din Brașov, Covasna și Buzău.", precizează IGPR.

Alte persoane au fost prinse în flagrant delict, sâmbătă, în timp ce ar fi deținut 1 kilogram de cannabis, pentru comercializare

"La data de 12 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploiești, au prins în flagrant delict 3 persoane, în timp ce ar fi deținut 1 kilogram de cannabis, pentru comercializare. Ulterior, au fost puse în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară și 5 mandate de aducere, în municipiul Ploiești.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate aproximativ 170 de grame de cannabis, 5 grame de cocaină, 7 grindere și bunuri folosite la ambalarea și porționarea drogurilor.

De asemenea, au mai fost ridicate și 4 telefoane mobile, precum și 3.150 de lei, 50 de euro și 20 de franci elvețieni.

Astfel, începând cu luna ianuarie a.c., polițiștii au documentat activitatea unei grupări infracționale formată din 5 persoane, ce ar fi fost specializată în traficul de droguri de risc și mare risc, în județului Prahova.

Din  cercetări a reieșit că persoanele în cauză, cu vârstele cuprinse între 22 și 38 de ani,  ar fi comercializat cantități de cannabis și cocaină, drogurile fiind destinate către consumatori din municipiul Ploiești.

Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești pentru audieri, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz a dispus reținerea acestora, pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.", transmitea IGPR într-un alt comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel