Hamburgerii anticipează ieşirea din criză

burger
burger

Operatorul de restaurante fast-food Burger King va deschide sâmbătă prima unitate stradală din România, în Piaţa Romană din Bucureşti, acesta fiind singurul restaurant deschis de companie în 2010.

Astfel, cele patru mari francize care operează la nivel mondial- McDonald's, KFC, Burger King  şi Pizza Hut se vor afla pe rază de 50 de metri pe cel mai important bulevard din capitală.  Burger King a venit târziu în România şi este operat sub franciză, spre deosebire de McDonald's, care a cucerit rapid piaţa românească şi a mizat mai ales pe investiţii proprii. Deschiderea acestui magazin poate semnala o reluare a creşterii cheltuielilor pentru consum. Operatorii lanţului, care se află mult în urma concurenţei, au sesizat o revenire a pieţei şi chiar depăşirea previziunilor. "Prima parte a anului a fost mai dificilă, iar acest trend a fost înregistrat la nivelul întregii pieţe de fast-food. Din a doua jumătate a anului piaţa s-a stabilizat şi am depăşit cu cel puţin 15% previziunile pe care le aveam pentru 2010", a declarat vineri Marius Nasta, preşedintele şi unul dintre acţionarii firmei Atlantic Restaurant System, care deţine franciza Burger King pentru România.

Referitor la investiţie, reprezentanţii companiei nu au precizat valoarea exactă, menţionând doar că suma alocată pentru o unitate stradală de acest tip este de până la un milion de euro.

Restaurantele deschise până în prezent de Burger King în România au necesitat în medie investiţii de 500.000-600.000 de euro pe unitate.

Anul viitor, operatorul fast-food vrea să deschidă restaurante noi în România, inclusiv unităţi stradale, şi se aşteaptă la o creştere de 40% a încasărilor. În România funcţionează nouă restaurante Burger King, dintre care opt în Bucureşti şi unul în Constanţa. Firma Atlantic Restaurant System, deţinătorul francizei Burger King în România, este controlată de Marius Nasta şi Eli Davidai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel