Hackerii au blocat sistemul de programare online la vaccinul Covid-19, în regiunea italiană Lazio

Foto ilustrativ hackeri / Imagine de Pete Linforth de la Pixabay
Foto ilustrativ hackeri / Imagine de Pete Linforth de la Pixabay

Hackerii au blocat sistemul de programare online la vaccin în regiunea italiană Lazio.

Hackerii au atacat şi blocat sistemele IT ale companiei care se ocupă de organizarea şi programarea pentru vaccinări anti-COVID-19 în regiunea Lazio, din jurul Romei, au anunţat duminică autorităţile locale, transmite Reuters, citat de Agerpres.

'Un puternic atac al hackerilor asupra serverelor cu bazele de date este în curs', conform unui mesaj postat pe Facebook de reprezentanţi ai autorităţilor locale.

În mesaj se mai precizează că toate sistemele au fost dezactivate, inclusiv cele ale portalului medical dedicat regiunii Lazio şi cele ale reţelei de vaccinare. Autorităţile avertizează că programul de inoculare ar putea suferi întârzieri.

Conform Reuters, poliţia şi procurori din Roma examinează situaţia şi ar putea deschide o anchetă pentru a descoperi cine se află în spatele acestui atac informatic.

Autorităţile italiene au urmat recent exemplul celor din Franţa şi au anunţat introducerea obligativităţii de a prezenta un paşaport sanitar pentru a avea acces la o serie de activităţi. Această decizie a declanşat numeroase proteste, atât în Franţa cât şi în Italia.

VEZI ȘI: Când vine ”valul patru” al pandemiei. Rafila: Câteva mii de cazuri vor fi în România

Italia a imunizat 60% din populaţia din categoria de vârstă de peste 12 ani

Autorităţile sanitare din Italia au imunizat deja 60% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani, a informat duminică Ministerul Sănătăţii, care a explicat că în această ţară au fost inoculate în total peste 68,5 milioane de doze de vaccin aprobate de agenţiile italiană şi europeană ale medicamentului, transmite EFE, citat de Agerpres.

Numărul total al persoanelor care au primit schema completă de vaccin este de 32,4 milioane. În ceea ce priveşte categoriile de vârstă, 90,73% dintre persoanele de peste 80 de ani au fost deja imunizate, 85% dintre cei din segmentul 70-79 de ani, 76,18% dintre cei între 60 şi 69 de ani, 68,48% dintre cei între 50 şi 59, 55,39% dintre cei între 40 şi 49 de ani, 42,18% dintre cei între 30-39 de ani, 37,87% dintre cei între 20 şi 29 de ani şi 16,79% dintre cei între 12-19 ani.

Generalul Francesco Figliuolo, responsabil cu gestionarea urgenţelor la nivel naţional, a declarat duminica aceasta că 'este un succes important care confirmă valabilitatea planului implementat' care îşi propune ca 80% dintre italieni să fie vaccinaţi înainte de începutul lunii septembrie.

VEZI ȘI: Ungaria introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID și a treia doză de vaccin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel