Proiect strategic. Linie ferată de mare viteză

Cale ferata
Cale ferata

Cu ocazia ședinței de Guvern de azi, premierul a anunțat că se caută soluții pentru a fi construită o linie de cale ferată de mare viteză.

Lipsa autostrăzilor forțează Guvernul să se gândească la alte variante pentru a reuși transformarea zonei Moldovei într-o zonă atractivă pentru posibili investitori. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat la începutul şedinţei de Guvern, includerea pe lista proiectelor strategice pentru a fi dezvoltate în parteneriat public-privat a unei căi ferate de mare viteză Ploieşti-Suceava, pe o distanţă de 505 km.

"Numărul proiectelor de investiţii strategice pe care le vom demara în parteneriat public-privat ajunge la 22. Linia ferată de mare viteză Ploieşti-Suceava va avea o lungime de aproximativ 505 km şi va reduce semnificativ timpul de legătură dintre Capitală şi principalele oraşe de pe traseu", a spus premierul Dăncilă.

"Acest proiect strategic de investiţii urmează să fie pregătit în perspectiva atribuirii în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză", a conchis Dăncilă.


Ea a mai arătat că va fi creată şi posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova.

Vezi și: Cale ferată Gara de Nord - Aeroport Otopeni. Cât vor costa lucrările

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel