Guvernul Lituaniei vrea să acorde câte 100 de euro tuturor vârstnicilor care se vaccinează anti-COVID-19

Guvernul Lituaniei vrea să acorde câte 100 de euro tuturor vârstnicilor care se vaccinează anti-COVID-19   /   Sursă foto: Facebook Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje
Guvernul Lituaniei vrea să acorde câte 100 de euro tuturor vârstnicilor care se vaccinează anti-COVID-19 / Sursă foto: Facebook Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje

Guvernul lituanian a propus miercuri să plătească 100 de euro persoanelor de peste 75 de ani care aleg să se imunizeze împotriva coronavirus.

Guvernul lituanian a propus miercuri să plătească 100 de euro persoanelor de peste 75 de ani pentru a se imuniza împotriva COVID-19, în scopul creșterii ratei de vaccinare a grupului vulnerabil.

„Nu suntem în măsură să-i convingem să vaccineze altfel”, a declarat premierul Ingrida Simonyte în timpul unei ședințe guvernamentale televizate.

Deși 73% din toți adulții lituanieni sunt vaccinați, în conformitate cu media Uniunii Europene, aproximativ o treime din cei peste 75 de ani rămân nevaccinați, potrivit datelor guvernamentale, una dintre cele mai grave din UE. Două treimi din cele 4.965 decese COVID-19 din țară au fost în această grupă de vârstă.

Proiectul, propus spre abrobare în Parlament

Dacă parlamentul aprobă schema săptămâna viitoare, guvernul va cheltui până la 27 de milioane de euro pentru a plăti vârstnicii care au fost imunizați complet între septembrie și noiembrie.

Cei deja vaccinați vor primi banii dacă vor face a treia doză până la sfârșitul lunii martie a anului viitor.

"Dacă acest lucru ajută cel puțin unii oameni să ia decizia corectă și să evite forma severă a bolii sau moartea, aceasta este o investiție care merită făcută", a adăugat Simonyte.

Până la 27 septembrie, națiunea de 2,8 milioane de locuitori a avut cele mai slabe rate de COVID-19 din UE, precum și a doua cea mai slabă rată a mortalității, cu 646 de cazuri noi și 81 de decese la 10.000 de persoane, a declarat o agenție a Comisiei Europene, scrie Reuters.

Elveția oferă vouchere celor care conving alte persoane să se vaccineze

Elveţia oferă cupoane-cadou persoanelor care-i conving şi pe alţii să se vaccineze împotriva COVID-19, a precizat vineri guvernul, ca parte din eforturile de a creşte rata scăzută de vaccinare din ţară, informează Reuters.

Fiecare persoană nou vaccinată va fi rugată să numească persoana care i-a convins să se vaccineze, a precizat guvernul, acea persoană urmând să primească un bon valoric de 50 de franci elveţieni (53,68 de dolari) pentru sprijinul acordat campaniei.

Autorităţile locale vor decide unde va putea fi folosit voucher-ul, spre exemplu la cinematografe sau restaurante.

Toată lumea poate contribui la convingerea unui prieten, vecin, coleg de muncă, membru al familiei de beneficiile vaccinării, a spus guvernul. Cooperarea populaţiei trebuie răsplătită (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel