Elveția oferă vouchere celor care conving alte persoane să se vaccineze

Elveția oferă vouchere celor care conving alte persoane să se vaccineze  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Elveția oferă vouchere celor care conving alte persoane să se vaccineze / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Potrivit guvernului elvețian, fiecare persoană care va reuși să convingă o altă persoană care să se vaccineze, va primi un cupon-cadou.

Elveţia oferă cupoane-cadou persoanelor care-i conving şi pe alţii să se vaccineze împotriva COVID-19, a precizat vineri guvernul, ca parte din eforturile de a creşte rata scăzută de vaccinare din ţară, informează Reuters.

Fiecare persoană nou vaccinată va fi rugată să numească persoana care i-a convins să se vaccineze, a precizat guvernul, acea persoană urmând să primească un bon valoric de 50 de franci elveţieni (53,68 de dolari) pentru sprijinul acordat campaniei.

Autorităţile locale vor decide unde va putea fi folosit voucher-ul, spre exemplu la cinematografe sau restaurante.

Toată lumea poate contribui la convingerea unui prieten, vecin, coleg de muncă, membru al familiei de beneficiile vaccinării, a spus guvernul. Cooperarea populaţiei trebuie răsplătită.

Doar 58% dintre elvețieni sunt vaccinați

Elveţia are una dinte cele mai scăzute rate de vaccinare din vestul Europei, doar 58% din populaţia de 8,7 milioane de locuitori fiind vaccinată cu schemă completă.

Ţara a primit 11,9 milioane de doze de vaccin până în prezent şi a administrat 10,4 milioane de doze. Au existat numeroase proteste împotriva campaniei de vaccinare organizate de grupări anti-vaccin.

Deşi numărul cazurilor de coronavirus este în scădere în Elveţia, guvernul a spus că situaţia din saloanele de terapie intensivă rămâne critică.

Având în vedere numărul ridicat de persoane neimunizate, precum şi varianta Delta, foarte contagioasă, există în continuare un risc semnificat al unui noi val de infectare în timpul lunilor de toamnă şi iarnă, care ar putea supraaglomera spitalele, au mai precizat autorităţile.

Guvernul, care va cheltui 150 de milioane de franci elveţieni în această campanie, plănuieşte o săptămână dedicată vaccinării la nivel naţional, preconizând instalarea a 170 de centre mobile de vaccinare.

Elveţia şi principatul învecinat Liechtenstein au raportat peste 840.000 de cazuri de COVID-19 şi 10.713 decese, scrie Agerpres.

S-a stabilit ora primei extrageri la Loteria de Vaccinare de duminică, 3 octombrie

Prima extragere la Loteria de Vaccinare va avea loc duminică, 3 octombrie, și va fi difuzată pe TVR 1, la ora 20:50.

Duminică, 3 octombrie, va avea loc prima extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare. La această extragere participă numerele de ordine din intervalul 1–518.186, corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 1 octombrie, la ora 12:00.

La prima extragere săptămânală se vor acorda 80 de premii a câte 10.000 de lei și un premiu de 100.000 de lei. Extragerea va fi difuzată pe TVR1, la ora 20:50.

Rezultatele extragerilor vor fi afișate pe site-ul Loteriei Române, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerului Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel