Guvernul Cîțu și Iohannis, ignorați de prefectul USR, Nicușor Ciocan. Brăilenii nu au voie să iasă din casă, după ora 22.00

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prefectul Brăilei ignoră declarațiile lui Iohannis și hotărârile Guvernului care l-a pus în funcție. Brăilenii nu au voie să iasă din casă, după ora 22.00.

Încă o gafă făcută de prefectul Brăilei, USR-istul Nicușor Ciocan, care sfidează declarațiile președintelui Iohannis și hotărârile Guvernului care l-a pus în funcție. Ciocan a semnat astăzi o Hotărâre de CJSU prin care brăilenii sunt ținuți în continuare în casă, după ora 22.00.

Potrivit jurnalbr.ro, încă de la începutul mandatului, prefectul Nicușor Ciocan a aplicat Legea după bunul plac, a omis lucruri foarte importante la completarea declarațiilor de avere și interese, sfidând astfel legislația în vigoare. Prefectul nu a avut o comunicare eficientă cu brăilenii pe perioada stării de alertă și nici nu a colaborat cu subprefecții și inspectorii din cadrul instituției pe care încă o conduce.

Brăila, la momentul actual, este singurul județ din țară în care presa locală nu este informată oficial de hotărârile luate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, deși, la începutul anului, toate instituțiile mass-media au fost acreditate.

Denise Rifai, speriată de relaxarea măsurilor: Mi-e TEAMĂ că ne grăbim puțin și că sunt foarte mulți care nu prea au înțeles nimic

Iată ce alte relaxări se aplică de astăzi, 15 mai 2021: 

Evenimente cu 500 de persoane în aer liber, dacă se atinge ținta de vaccinare

Începând cu data de 15.05.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori

Eliminarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții

Începând cu data de 15.05.2021, se propune eliminarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în toate localitățile, precum și a restricțiilor privind programul operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Competiții sportive în spații deschise cu spectatori: 25% din capacitate

Începând cu data de 15.05.2021, se propune organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului.

La cinema, spectacole, concerte, cu 50% din capacitatea sălii

Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori

Workshop-uri cu 50 de persoane la interior

Începând cu data de 15.05.2021, se propune organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea unui număr de maximum 50 de persoane în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare și portul măștii de protecție.

Săli de sport deschise la capacitate 50%

Începând cu data de 15.05.2021 se propune desfășurarea activității operatorilor economici în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Restaurantele și cafenelele, deschise până la 24:00

Începând cu data de 15.05.2021 se propune permiterea desfășurării programului cu publicul, în intervalul orar 5,00-24,00, a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Se menține limitatea gradului de ocupare a spațiilor de cazare la 70%

Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea limitării gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfășurarea activității de turism în România, cu modificările și completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

Se deschid sălile de jocuri de noroc

Începând cu data de 15.05.2021 se propune permiterea desfășurării activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Ce rămâne ÎNCHIS

Locurile de joacă pentru copii, aflate la interior

Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea suspendării activității operatorilor economici care gestionează locurile de joacă în spații închise, până la 31.05.2021.

Sunt interzise organizarea competițiilor sportive cu public, în spațiile închise

Începând cu data de 15.05.2021, se propune menținerea interdicției de organizare și desfășurare a competițiilor sportive cu participarea publicului în spații închise, până la 31.05.2021.

Piscinele aflate la interior rămân închise

Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea suspendării activității operatorilor economici care gestionează piscine în spații închise, până la 31.05.2021.

Cluburile rămân închise

Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea interdicției de desfășurare a activității în cluburi și discoteci, până la 31.05.2021.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy