Au fost instituite măsuri asigurătorii de peste 2.300.000 de euro pentru asigurarea prejudiciului cauzat de cinci grupări specializate în evaziune fiscală.
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat de cinci grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul comerțul intracomunitar cu autovehicule second-hand, au fost instituite măsuri asigurătorii de peste 2.300.000 de euro, de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R. și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, anunță IGPR într-un comunicat de presă.
În urma a 62 de percheziții efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second hand, două persoane sunt cercetate sub controlul judiciar.
De asemenea, au fost ridicați aproximativ 20.000 de euro, în numerar, fiind indisponibilizate 19 autovehicule, în valoare de peste 300.000 de euro, parte din acestea fiind plasate în administrarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii de aproximativ 11.350.000 de lei (echivalentul a peste 2.300.000 de euro).
Astfel, au fost luate măsuri atât asupra bunurilor mobile, a 8 imobile și a conturilor bancare aparținând persoanelor bănuite, cât și asupra unor imobile aparținând mai multor persoane fizice și juridice, către care persoanele cercetate ar fi transferat bani proveniți din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestor fonduri.
Totodată, în vederea confiscării extinse, au fost aplicate sechestre asupra a 2 terenuri aflate în proprietatea unor firme a căror activitate a fost finanțată de persoanele cercetate, asupra a 5 imobile (teren si construcții aferente) aparținând unor rude ale acestora, precum și asupra a 52 de imobile dintr-un bloc nou (11 de apartamente, 34 de locuri de parcare și 7 boxe), a cărui construcție a fost finanțată de aceștia, prin intermediul unei societăți controlate indirect.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor Pachetului de pe lângă Curtea de Apel București, mai precizează IGPR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu