Grindeanu, chemat la AUDIERI în Parlament pe tema OUG-urilor 6 şi 9

PNL solicită audierea în Parlament a premierului Sorin Grindeanu pe tema OUG 6 şi OUG 9, precum şi dezbaterea şi respingerea în regim de urgenţă a celor două acte normative. Anunțul a fost făcut de Raluca Turcan.

'Am luat decizia audierii în Parlament a premierului Grindeanu pe cele două ordonanţe economice - Ordonanţa 6 şi Ordonanţa 9, la fel de grave precum Ordonanţa 13, dar cu impact economic. Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transformă bugetul statului într-un buget pentru huzurul clientelei politice şi credem că este obligatoriu în Parlament ca premierul Grindeanu să răspundă în faţa parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabileşte în cheltuirea banului public prin cele două ordonanţe. (...) Am depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea noastră de audiere (n.r. - în data de 6 martie), la 'Ora primului-ministru', pentru audierea premierului Grindeanu', a spus Turcan, la Parlament, după şedinţa Biroului Politic Naţional.

În opinia ei, aceste ordonanţe transformă autorităţile locale în 'vasali ai PSD', deoarece 30 de miliarde de lei din bani publici pentru credite de angajament pot fi luaţi oricând fără plafon şi fără sancţiune, ceea ce înseamnă 'dependenţa autorităţilor locale de pixul şi bună-voinţa ministrului Dezvoltării Regionale'.

[citeste si]

'Premierul Grindeanu trebuie să răspundă de ce aceste două ordonanţe creează un asemenea arbitrariu şi o lipsă de transparenţă în cheltuirea banului public. În spaţiul economic s-a creat posibilitatea de a da credite de angajament din partea autorităţilor locale fără niciun fel de limită, ceea ce înseamnă o recuperare care se va vedea în timp a acestor credite de angajament, deci practic se vor contoriza la deficitul bugetar în câţiva ani şi în plus a fost exclusă sancţiunea folosirii acestor bani peste anumite plafoane şi de la un capitol la altul, ceea ce înseamnă arbitrariul. Este de neacceptat ca 30 de miliarde să fie folosite într-un mod discreţionar de către actualul Guvern', a afirmat liderul PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel