Grindean: Care sunt cele mai importante zile din viața unui om. PERICOL dacă le ratăm

Cătălina Burghelea / 17 dec 2018 / 15:30

Ioana Grindean, consilier de filantropie, a vorbit, in cadrul emisiunii ”Jungla Urbană”, de la Dc News, despre importanța educației timpurie a copiilor și despre însemnătatea primelor 1000 de zile. 

"Nu ai cum să oferi educație de calitate, acces la educație copiilor, dacă nu ai locuri în creșe și grădinițe. 

S-a demonstrat științific, în ultima perioada, neuroștiințele au evoluat, cele mai importante momente din viața individului sunt primele 1000 de zile. 80% din structura neuronală a creierului se formează în primele 1000 de zile. Deci, de la concepție până la doi ani. Noi ratăm aceste momente!", a declarat Ioana Grindean.

Procese importante, în primele 1000 de zile


"70% din toată informația pe care un individ o acumulează pe tot parcursul vieții se întâmplă în primele 1000 de zile. Practic, în aceste 1000 de zile, copiii învață să respire, să meargă, să mănânce, să bea apa, să vorbească. Este enorm de multă informație care se adună în creierul copiilor. Și noi pierdem momente importante dacă această informație nu este oferită corect și dacă nu folosim toate oportunitățile pe care natura le-a lăsat în organismul omului, la vârsta asta, tocmai pentru a-l ajută să se dezvolte. De aceea este importantă educația timpurie", a spus Ioana Grindean.

Vezi interviul complet aici: