Greta Thunberg REVINE. În ce CAUZĂ se implică ACUM

Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Greta Thunberg FOTO: Agerpres

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a alăturat Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a lansa o campanie. Despre ce este vorba.

Campanie este menită să protejeze copiii împotriva pandemiei de COVID-19, prin achiziţionarea de săpun, măşti şi mănuşi, a anunţat agenţia ONU într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP. Greta Thunberg a decis, prin intermediul fundaţiei sale, să doneze UNICEF suma de 100.000 de dolari care i-a fost recent oferită de ONG-ul danez Human Act, scrie Agerpres. ONG-ul a donat, de asemenea, 100.000 de dolari pentru a se alătura iniţiativei UNICEF, se arată în comunicat.

"Pandemia este o criză pentru drepturile copilului"

"La fel ca şi criza climatică, pandemia de coronavirus este o criză pentru drepturile copilului", a afirmat Thunberg, 17 ani, citată în comunicat.

"Ea va afecta toţi copiii, acum şi pe termen lung, însă grupurile vulnerabile vor fi cele mai expuse", a mai spus adolescenta suedeză.

"Cer întregii lumi să reacţioneze şi să mi se alăture pentru susţinerea activităţii vitale a UNICEF, pentru a salva vieţile copiilor, pentru a le proteja sănătatea şi pentru a-şi continua educaţia", a adăugat ea.

Copiii vor fi grav afectaţi de lipsa de alimente, de sistemele de sănătate suprasolicitate, de violenţă şi de lipsa accesului la educaţie ca urmare a pandemiei de COVID-19, a subliniat Greta Thunberg. Sumele strânse în cadrul campaniei vor fi folosite pentru le oferi copiilor săpun, măşti, mănuşi şi materiale sanitare, a precizat UNICEF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel