Grepefruit, 7 motive extrem de BUNE să mănânci zilnic acest super-fruct. Vei avea o sănătate de FIER

Grapefruitul se mândrește cu o listă lungă de beneficii pentru sănătate. Superalimentul are mai multă apă decât aproape orice alt fruct și este bogat în substanțe nutritive și scăzut și în calorii.

„Grapefruitul este un fruct tropical bogat în nutrienți, care oferă vitamine, minerale și fibre”, descrie nutriționistul Maya Feller. 

„Grapefruitul poate fi folosit în multe feluri, la mic dejun servit cu ouă și verdeață, până la grătar, cu proteine.”, sugerează Feller. "Nu există reguli despre cum să gătești sau să prepari grapefruitul. Poate fi consumat crud deasupra unui pat de verdeață pentru a crește absorbția fierului sau pur și simplu curățat și mâncat alături de o mână de nuci ca gustare între mese.", precizează medicul nutriționist.  

Iată cele mai mari beneficii pe care le are grapefruitul pentru organism

1. Oferă tone de nutrienți

Feller descrie grapefruitul ca fiind bogat în nutrienți.

„Jumătate dintr-un grapefruit oferă fibre de pectină, vitamina A și vitamina C, precum și cantități mici de calciu, fier, magneziu și fosfor”, explică ea.

2. Ajută digestia

Grapefruitul poate fi un aliment excelent cu care să începei ziua.

„Fibrele de pectină protejează împotriva constipației, a unor disfuncții gastro-intestinale și reduc nivelurile circulante de lipide”, explică Feller.

3. Combate daunele celulare

Grapefruitul conține fitonutrienți activi numiți limonoizi.

"Unele cercetări au analizat limonoidele și capacitatea lor de a acționa ca antioxidanți puternici care întrerup deteriorarea celulelor", povestește ea. Cercetările anterioare au sugerat că limonoidele pot chiar să scadă colesterolul și să prevină cancerul.

4. Calmează anxietatea

Cu toții suntem familiarizați cu ideea că mirosurile au efecte asupra dispoziției noastre. Grapefruitul aparține unei familii de fructe care scade „tulburările de dispoziție” (stări emoționale precum anxietate, depresie, furie și confuzie). Un studiu din 2014 a constatat că stimularea olfactivă din parfumurile citrice - studiul a testat yuzu, un fruct japonez similar cu grapefruitul - a redus în mod natural nivelurile de stres. 

5. Te ajută să slăbești

Unele studii au sugerat că cei care mănâncă grapefruit proaspăt sau beau suc de grapefruit înainte de masă au mai puține șanse de a se îngrășa decât cei care nu o fac. 

6. Îmbunătățește somnul

Grapefruitul este bogat într-un antioxidant numit licopen, care favorizează somnul. Licopenul are, de asemenea, efecte antiinflamatorii care acționează asupra refacerii corpului în timp ce dormi, reducând stresul oxidativ și îmbunătățind funcția endotelială - ceea ce înseamnă o circulație sanguină mai bună.

7. Reduce colesterolul

Grapefruitul poate reduce nivelul colesterolului cu 15%, iar trigliceridele (tot o formă de colesterol) cu 17%, dacă este consumat cu regularitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel