GRAȚIERE. Turcan: Subterfugiu pentru favorizarea corupților

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat astăzi că partidul pe care îl conduce se opune grațierii.

"Astăzi a avut loc ședința comisiei de unificare (n.r. — a PNL) și comisia propune următoarea poziție a Partidului Național Liberal: grațierea trebuie văzută ca o măsură de clemență și PNL consideră grațierea ca o măsură de clemență. În același timp, proiectul propus de PSD nu rezolvă nici problema suprapopularii din penitenciare, nici problema legată de condițiile de detenție și, în același timp, nu este văzută — așa cum arată proiectul — ca o măsură de clemență, ci mai degrabă un subterfugiu pentru a favoriza din nou câțiva potentați politici", a afirmat Turcan, la Parlament.

"Nu putem să susținem un asemenea demers al PSD"

"Așa cum se prefigurează proiectul grațierii propus de PSD merită să fie votat împotrivă și PNL va vota împotriva proiectului grațierii așa cum a fost el transmis. În același timp, în această perioadă au mai fost depuse amendamente de membrii PSD la proiectul inițial al grațierii și după ce că nu era văzut ca un program de îmbunătățire a condițiilor de detenție sau ca o măsură de clemență, vedem din nou că se ia în calcul salvarea celor care au fost condamnați pentru corupție sau pentru activități asociate corupției. Nu putem să susținem un asemenea demers al PSD și se justifică încă o dată votul împotrivă", a adăugat Turcan, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a susținut că pentru rezolvarea problemelor din penitenciare este nevoie de investiții, dublarea personalului de probațiune și ca proiectul de lege privind grațierea să se adreseze celor aflați în detenție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel