Gindrovel Dumitra, avertisment după declarațiile lui Cîțu: Relaxarea poate fi începutul unui nou val al pandemiei

Gindrovel Dumitra, desore valul 4 / Captură video: Realitatea Plus
Gindrovel Dumitra, desore valul 4 / Captură video: Realitatea Plus

Medicul Gindrovel Dumitra, coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul Societății de Medicina Familiei, avertizează că "relaxarea poate fi începutul unui nou val" al pandemiei.

Medicul Gindrovel Dumitra avertizează că "relaxarea poate fi începutul unui nou val" al pandemiei. Declarațiile coordonatorului grupului de vaccinologie din cadrul Societății de Medicina Familiei, vin după ce astăzi premierul Florin Cîțu a declarat că "valul trei a dispărut datorită vaccinării".

"Categoric, din punct de vedere politic putem să interpretăm în modul acesta, dar din punctul de vedere al sănătății publice, lucrurile sunt destul de complicate. Relaxarea poate fi începutul unui nou val și de ce spun acest lucru, pentru că, într-adevăr, avem o acoperire vaccinală cât se poate de acceptabilă pentru acest moment, sigur, ne-ar trebui ceva mai mult, dar nu este suficientă pentru a putea considera că în acest moment am scăpat de amenințarea unui val 4. Relaxarea poate să fie începutul unui asemenea val 4, în absența unei acoperiri vaccinale de peste 60%, așa cum ar trebui să fie.

Un anumit nivel de relaxare este fără discuție justificat din punct de vedere epidemiologic, însă nu o relaxare cât se poate de totală. Practic, absența unor măsuri de prevenție, păstrăm anumite surse în comunitate chiar dacă numărul acestora este mic, poate să creeze premise mari de surse. Din punctul meu de vedere este nevoie să fim ponderați, să înțelegem că într-adevăr în acest moment puteam să nu purtăm mască în aer liber, dar în niciun caz să nu o abandonăm în spațiile închise. De asemenea, în momentul în care mergem în anumite spații și ne întâlnim cu anumite persoane este esențial să fim precauți, să nu ne întâlnim cu persoane care ar putea fi bolnave.", a declarat Gindrovel Dumitra.

Florin Cîțu: La 1 iunie vor exista relaxări!

Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi că de la 1 iunie vor fi relaxări suplimentare, chiar dacă nu se atinge ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate. 

”În primul rând, în România eu știu că se poate, putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta este de fapt obiectivul, să atingem o anumită cifră, obiectivul este să depășim pandemia și nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapide a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau de infectare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viață mai bună. La 1 iunie vor exista relaxări!”, a declarat premierul Florin Cîțu. 

VEZI ȘI: Florin Cîţu, replică pentru Orban despre costul vaccinului. "E gratuit şi aşa va rămâne"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel