Florin Cîţu, replică pentru Orban despre costul vaccinului. "E gratuit şi aşa va rămâne"

Guvernul României
Guvernul României

Premierul Florin Cîţu îl contrazice pe Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, care a spus că vaccinul împotriva COVID-19 va fi contracost la un moment dat. 

"Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, dar dacă ne uităm la zonele rurale, aici rezultatele nu sunt bune. Aici trebuie să venim cu soluții să aducem vaccinul mai aproape de oameni. În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție pe această temă. Avem deja comenzi pentru că nu știm cum va evolua pandemia”, a declarat Florin Cîţu la Radio Guerilla. 

Orban anunţase că românii vor plăti pentru vaccin 

„Noi organizăm vaccinare gratuită, statul suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională, dar aş spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la o imunizare de grup, dar apoi s-ar putea merge pe sistemul de la vaccinarea de gripă. Numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de persoane vor trebui să plătească, e vorba de sănătatea fiecăruia. Asta se va întâmpla într-un viitor... (n.r., îndepărtat)”, a spus Ludovic Orban luni. 

Relaxări suplimentare de la 1 iunie 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că de la 1 iunie vor fi relaxări suplimentare, chiar dacă nu se atinge ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate. 

VEZI Va mai fi relaxare fără 5 milioane de vaccinări? Cîțu: Nu ăsta e obiectivul

”În primul rând, în România eu știu că se poate, putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta este de fapt obiectivul, să atingem o anumită cifră, obiectivul este să depășim pandemia și nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapide a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau de infectare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viață mai bună. La 1 iunie vor exista relaxări!”, a declarat premierul Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel