Gimnastică. Marius Urzică, noul antrenor al lotului masculin al României

urzica
urzica

Marius Urzică, campion olimpic şi triplu campion mondial şi european la cal cu mânere, va prelua de la 1 ianuarie rolul de antrenor coordonator al lotului masculin de gimnastică, deţinut până în prezent de Ioan Suciu, ca urmare a decizii luate luni de Comitetul executiv al FR de Gimnastică.

Andreea Răducan, preşedinte al FRG, prezentă luni la Gala laureaţilor CSA Steaua Bucureşti, a confirmat că Marius Urzică a fost numit ca antrenor principal după o analiză completă a activităţi loturilor din ultima perioadă alături de COSR şi MTS.


După această evaluare a activităţii de la loturi, s-a luat decizia să schimbăm colectivul tehnic de la băieţi. Nu este vreun parti-pris, de o dorinţă de a lucra cu cineva sau cu altcineva, important e ca oamenii care sunt acolo să aibă aceeaşi dorinţă de a atinge performanţa. Este fără doar şi poate un moment delicat pentru gimnastica românească, suntem conştienţi cu toţii. Atâta vreme cât am acceptat şi eu să fac acest pas şi Marius a acceptat acest pas de a prelua echipa, cred că fiecare dintre noi, alături de echipele noastre trebuie să ne asumăm această perioadă de tranziţie, deloc simplă, cu rezultate aşa cum le ştiţi. E foarte dificil în continuare să poţi explica unui român că gimnastica merge la competiţii şi nu mai obţine performanţe. E un sport de tradiţie care a adus atâta bucurie oamenilor şi oamenii refuză pur şi simplu să creadă că nu am găsit încă drumul potrivit pentru a participa la CM, JO şi a aduce în continuare medalii. Trag nădejde şi sper că cu răbdare, încredere şi susţinere, cu oameni pasionaţi în jurul nostru vom reuşi să ne găsim calea. Deşi sunt preşedinte al FRG, nu eu sunt singura care ia deciziile. Avem un comitet executiv şi o echipă în cadrul federaţiei cu care ne consultăm, aşa că sper să luăm deciziile cele mai înţelepte, a declarat Andreea Răducan.

Preşedinta FRG a adăugat că deocamdată la lotul feminin a rămas acceaşi conducere, cu antrenorul principal Nicolae Forminte: La fete nu avem nicio modificare. Deocamdată este acelaşi colectiv tehnic, singura schimbare despre care putem discuta este cea de la echipa masculină.

Urzică, 42 ani, a intrat în staff-ul lotului naţional de seniori în 2010, iar în 2014 a decis să plece să antreneze în Qatar, când Ioan Suciu a fost numit antrenor coordonator, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel