Gigi Becali îi sare în apărare ministrului Novak: Dacă n-ai măcar 5 jucători români, lasă-ne, mă tată, în pace

Gigi Becali/ foto captură video Trinitas
Gigi Becali/ foto captură video Trinitas

Gigi Becali, finanţatorul FCSB, îi ia apărarea ministrului Sportului, Eduard Novak, după ce acesta a decis ca toate echipele de club să aibă în componenţă minimum 40% jucători români. 

„Federația e sub ordinea ministerului și va introduce în statut că 40% dintre jucători trebuie să fie români. Ministrul a făcut foarte bine, părerea mea. Când face omul ceva, nu e bine. Tot timpul lumea e nemulțumită.

Eu zic că n-o să cadă în instanță propunerea, cred că va rămâne așa legea. Care e problema? Dacă n-ai jucători români, du-te în Bangladesh, nu în România! Du-te, ia-ți o echipă în Franța, Germania.

Dacă n-ai măcar 5 jucători români, lasă-ne, mă tată, în pace! Vreți echipă națională puternică sau nu? Altfel, aducem toți jucătorii din Africa și nu mai avem națională! Văd că nu vă convine nici așa, nici așa, nici în căruță, nici în teleguță.

Voi credeți că Novak a făcut ceva peste noapte? Are un studiu în spate, a văzut oportunitatea. A luat în calcul și discriminarea, o să vedeți că va rămâne legea”, a declarat Gigi Becali pentru Digi Sport.

CNCD spune că ordinul nu se aplică jucătorilor din UE

”În ceea ce privește jucătorii din Uniunea Europeană, față de ei nu se poate aplica o astfel de decizie. Cetățenilor Uniunii Europene li se asigură accesul la liberă circulație și la muncă precum li se asigură și celor din țara respectivă. Dacă vorbim de țări din state terțe, din afara Uniunii Europene, acolo se pot introduce anumite măsuri.

Nu pot introduce astfel de măsuri. Se justifică să se introducă măsuri prin care să fie sprijiniți sportivii români. Sunt state care fac asta la handbal, Federațiile acordă sume de bani acelor cluburi care includ în echipă sportivi autohtoni, ca o subvenție.

Scopul este legitim, dar metoda prin care s-a ales să fie atins nu e una adecvată. Creează o formă de discriminare. Orice persoană interesată sau Organizație Non-Guvernamentală poate ataca un astfel de ordin, cum domnul ministru are posibilitatea de a o revoca și a căuta alte metode pentru sprijinul sportivilor.

Din punctul meu de vedere, e discriminare. Repet, nu că nu ar fi un demers legitim”, a transmis Csaba Asztalos, preşedintele CNCD.

Ministrul Eduard Novak, nouă directivă în sport. 40% dintre jucători, obligatoriu români în toate echipele

"Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023", se menţionează pe pagina oficială de Facebook a ministerului.

De ce a luat decizia. Explicaţii pe Facebook 

"După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale.

Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români.

Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei", a declarat Eduard Novak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel