Gibraltar, măsuri de precauție în porturi în cazul unui Brexit

nave
nave

Gibraltarul își ia măsuri de precauție în porturi în cazul în care Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.

Gibraltarul şi-a extins instalaţiile portuare pentru a putea face faţă unui număr mai mare de nave care transportă mărfuri, luându-şi măsuri de precauţie în caz că Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Maritime, potrivit Reuters.

Cu o populație de puțin peste 30.000 de oameni și o suprafață terestră de aproape şapte kilometri pătrați, Gibraltarul a votat în mod covârșitor în favoarea rămânerii în UE la referendumul din 2016, citează Mediafax.

Au existat îngrijorări cu privire la faptul că granița deschisă dintre Gibraltar şi Spania ar fi afectată de Brexit, în special având în vedere tensiunile cu Madridul, care datează de mult timp.

Spania a cedat portul de la Marea Mediterană Marii Britanii în 1713 după un război, dar pretinde suveranitatea asupra acestuia.

Gilbert Licudi, ministrul responsabil cu afacerile portuare și maritime, a declarat că, după efectuarea lucrărilor de infrastructură, portul Gibraltar ar putea gestiona un volum mai mare din navele container și alte nave care aduc produse alimentare și medicamente.

Camioanele ar putea ieși din Gibraltar cu feribotul în portul spaniol Algeciras din apropiere, dacă vor crește controalele administrative la frontiera terestră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel