Gheorghiţă, precizări despre vaccinarea copiilor. Ce trebuie să ştie părinţii

Gheorghiță spune că la biserică este riscant să mergi în pandemie
Gheorghiță spune că la biserică este riscant să mergi în pandemie

Purtătorul de cuvânt al CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre vaccinarea copiilor.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat când ar putea face copiii vaccinul anti-Covid, ținând cont că în această perioadă se fac vaccinări pentru cei de 14 ani (împotriva HPV), și să nu fie prea multe vaccinări într-o perioadă scurtă de timp, Valeriu Gheorghiță a răspuns:

'Schema de vaccinare a copiilor este foarte clară. Este un calendar în acest sens, care se modifică an de an. Recomandarea este în felul următor: Dacă vorbim despre combinarea unor vaccinuri cu tehnologii diferite, care conțin agenți biologici vii, atenuați, cum este vaccinul ROR, este important să fie administrat la o distanță de cel puțin 28 de zile. Dacă vorbim de celelalte vaccinuri care conțin componente microbiene, vaccinuri cu virusuri omorâte sau fragmentate sau pe bază de ARN mesager recomandarea este să avem cel puțin două săptămâni interval de timp între aceste două adiministrări, pentru a putea vedea reacțiile adverse care pot să apară (...) Problema este de respectare a schemei de vaccinare. Sunt vaccinuri care se administrează într-o serie cu 3 doze. Atunci este important să avem grijă să nu se suprapună, adică să facem az un vaccin și să urmeze rapelul pentru altă schemă  la 3 zile.' a spus Gheorghiță.

Aproape 2.000 de copii au fost vaccinați în România, în 24 de ore, potrivit cifrelor prezentate joi de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Statistica arată că în prima zi în care a fost permisă vaccinarea copiiilor cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 15 ani, 1.903 de persoane s-au vaccinat. Cele mai multe sunt din București și din județele Cluj și Ilfov, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

În platforma CNCAV s-au programat 4.173 de copii în ultimele 48 de ore. Copiii sunt vaccinați doar cu produsul Pfizer și este nevoie de acordul părinților. De asemenea, la centrul de vaccinare copilul trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal.

România, prima țară din UE care vaccinează copii

Valeriu Gheorghiță a confirmat faptul că România este prima țară din Uniunea Europeană care vaccinează copiii.

„Așa știm și noi, știu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferențe de strategie de la o țară la alta. Știm foarte bine că în multe alte țări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluși de pildă copiii care au afecțiuni cronice, încă din acest moment”, a răspuns coordonatorul campaniei de vaccinare, unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel