Gazoduct BRUA: Transgaz, finanţare pentru România

Transgaz obţine 60 de milioane de euro de la BERD pentru gazoductul BRUA.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 278 de milioane de lei (60 de milioane de euro) pentru construcţia unui nou gazoduct între România, Bulgaria, Ungaria şi Austria (BRUA), în vederea sprijinirii pieţelor energetice regionale europene, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

Fondurile BERD vor fi acordate companiei Transgaz, care construieşte sectorul românesc al gazoductului. Cu o lungime totală de 1.318 kilometri, noul coridor european de transport al gazelor naturale va oferi o interconectare mai bună între ţările aflate de-a lungul rutei sale, va sprijini piaţa energiei permiţând noi legături cu proiecte majore de infrastructură, cum ar fi gazoductul Trans-Adriatic Pipeline (TAP) şi gazoductul Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP), alte huburi de gaze din Europa Centrală şi viitoarele instalaţii de producţie offshore în Marea Neagră.

[citeste si]

De asemenea, proiectul va asigura o integrare mai aprofundată a pieţelor europene de gaze şi va spori securitatea furnizării. Promovând diversificarea rutelor precum şi a surselor de aprovizionare, gazoductul va ajuta la dezvoltarea economiilor locale şi a concurenţei pe pieţele regionale de energie, în beneficiul consumatorilor, apreciază BERD.

Costul total al proiectului este de 479 de milioane de euro. Pe lângă finanţarea BERD, Transgaz investeşte 149 de milioane de euro, Uniunea Europeană furnizează granturi de 179 de milioane de euro, iar Banca Europeană de Investiţii (BEI) contribuie cu un împrumut de 50 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel