Galaţi: Aproximativ 130 de elevi s-au prezentat la cursuri cu pediculoză

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat centralizarea rezultatelor triajului epidemiologic, făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, un număr de 129 dintre aceştia având pediculoză, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.

Potrivit sursei citate, numărul este mai mic decât cel înregistrat anul trecut, când au fost depistaţi 159 de elevi cu păduchi, citează Agerpres.

"După efectuarea triajului epidemiologic de început de an şcolar au fost depistaţi 129 de elevi cu pediculoză. Dintre aceştia, 51 sunt din mediul urban şi 78 din mediul rural. În urma aceluiaşi control au fost depistate trei cazuri de elevi care aveau scabie, două în urban şi unul în rural. Alţi 22 de elevi sufereau de angine, nouă în mediul urban şi 13 în mediul rural. Toţi elevii aflaţi în această situaţie au fost îndepărtaţi din colectivitate, li s-a dat tratament şi urmează să meargă la recontrol la medicul de familie. Dacă problema s-a rezolvat, medicul de familie le va da un aviz care le va permite reintegrarea în colectivitate", a precizat Iordăchescu.

Triajul epidemiologic a fost efectuat la un număr de 46.615 elevi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel