Gabriel Diaconu: TOT personalul a fost expus! Mă număr și eu, ca medic psihiatru

Gabriel Diaconu a luat decizia de a se izola la domiciliu.

„Informare publică:

Aseară târziu o pacientă care a născut la spitalul Life Memorial/ Medlife Grivița a fost testată pozitiv pentru Covid-19. Pacienta se află în stare bună, și simptomele ei sunt în remisie.

Pe de altă parte, din cauza LIPSEI testelor, ea a avut statutul de suspect în ultima săptămână, cât timp a fost internată la Medlife. Asta înseamnă că, până la proba contrarie, tot personalul medical/ paramedical Medlife Grivița a fost expus răspândirii comunitare a virusului.

Printre care mă număr și eu, ca medic psihiatru al clinicii.

La acest moment așteptăm decizia de a fi testați pentru Covid-19. Eu sunt asimptomatic, ca și majoritatea colegilor mei, și șansele sunt foarte mici să fi venit în contact cu patogenul.

În ultimele săptămâni pacienții mei au observat că am redus drastic fluxul de consultații, am implementat măsuri severe de igienă, nu am strâns mâna cu nimeni, mi-am spălat/ dezinfectat mâinile cu apă, săpun și apoi biocid înainte și după fiecare consultație.

Cu toate acestea, există o fereastră mică de nebănuință pe care nu vreau să o las deschisă, câtuși de puțin.

Este motivul pentru care, începând de astăzi, 24 martie, 2020, am luat decizia de auto-izolare la domiciliu, atât eu cât și familia mea. Voi continua activitatea în regim remote, online, telefon, dar și messenging. Avem atâtea lucruri de făcut.

Consider că aceasta este atitudinea înțeleaptă, matură dpdv medical. Îmi încurajez colegii medici să urmeze aceeași cale”, a scris, marți, Gabriel Diaconu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel