Fructul miraculos care reduce stresul, combate căderea părului și te ajută să ai un ten de invidiat

Fructul miraculos care reduce stresul, combate căderea părului și te ajută să ai un ten de invidiat / Foto: Pixabay, de tookapic
Fructul miraculos care reduce stresul, combate căderea părului și te ajută să ai un ten de invidiat / Foto: Pixabay, de tookapic

Află în articol care este fructul miraculos care reduce stresul şi combate căderea părului.

Pomelo este un fruct exotic foarte sănătos, care aduce multe beneficii organismului. Acesta este foarte bogat în vitamine şi minerale şi are numeroase substanţe care reduc stresul oxidativ. Totodată, se mai spune despre pomelo că este ideal în perioadele reci, pentru că e reuşeşte să îndepărteze oboseala, dar şi astenia, scrie Realitatea.net.

În plus, pomelo ar preveni şi sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor. Datorită faptului că are un conţinut ridicat şi de potasiu, fructul protejează şi inima şi reglează tensiunea arterială. Mai mult, pomelo poate preveni apariţia crampelor musculare şi a cârceilor.

Totodată, cercetătorii spun că datorită conţinutului ridicat de vitamine, acesta poate preveni infecţiile urinare, creşte aciditatea din urină, care elimină o mare parte din bacteriile ce se află în tractul urinar. Și asta nu este tot. Pomelo ar combate și căderea părului prin vitaminizarea rădăcinii firului. De asemenea, în uz extern, pomelo este util pentru zonele cu piele aspră, deshidratată, pentru că are efect de regenerare şi întinerire.

Fructul care, dacă îl mănânci zilnic, previne apariția cancerului și a atacului de cord

Consumul de nuci poate reduce drastic riscul de atac de cord şi cancer. În plus, fructul creşte speranţa de viaţă, scriu cei de la The Telegraph.

Studiul, realizat de Imperial College London, arată că oamenii care consumă cel puţin 20 de grame de nuci zilnic au şanse mai mici de a dezvolta boli grave.

Nucile reduc riscul de a avea o boală de inimă cu aproape 30%, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură cu aproape 22%. În cadrul aceluiași studiu s-a constatat că nucile reduc la jumătate riscul de a muri din cauza unei boli respiratorii. Subiecţii studiului au mâncat o varietate de oleaginoase precum nuci, alune, migdale, alune de pădure, caju, fistic, nuci pecan, nuci braziliene şi arahide. Vezi mai mult AICI.

Alimentele pe care le poți mânca seara fără să te îngrași

"Nu mânca după șase seara dacă nu vrei să te îngrași"! Acest îndemn nu este neapărat adevărat, susțin unii nutriționiști.

Chiar dacă vrei să slăbești nu e indicat să sari peste cină. Trebuie, însă să ții cont de câteva reguli destul de siple. În primul rând, cina trebuie să asigure 15-29% din necesarul zilnic de calorii, trebuie să conțină cele mai puține calorii dintre cele trei mese principale și să fie evitate alimentele grele, bogate caloric. Cina este ultima masă a zilei și trebuie să conțină o porție de proteine și puține grăsimi.

"Masa de seară ştie toată lumea că nu trebuie să fie extreme de abundentă, deşi dacă nu ai mâncat în timpul zilei trebuie să mănânci fie că e seara, fie că e dimineaţa", a explicat Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi cercetător la Institutul de Sănătate Publică.

Dacă vrei să îți păstrezi silueta de invidiat seara poți opta pentru fructe proaspete. Cele mai indicate fructe înainte de culcare sunt bananele deoarece conțin triptofan, un amino acid care vă ajută să vă liniștiți și să dormiți mai bine. Alte fructe bogate în fibre sunt portocalele, perele, merele și fructele de pădure. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel