EXCLUSIV  Fructele care nu îngrașă, cu o condiție. Dr. Gabriel Constantinescu (Sanador) spune la ce să fim atenți

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Prof. Dr. Gabriel Constantinescu a explicat cum trebuie consumate fructele și care ar fi cea mai bună idee de mic dejun pentru copii.

Desigur că fructele îngrașă, să ne înțelegem. Fructele nu slăbesc, au calorii. Și nu mă refer doar la struguri, până și bananele că de aceea le mănâncă și tenismenii, dar au calorii de înaltă calitate. Dar e mai bine să mănânci (fructe) decât să mănânci zahăr din ciocolată. Mai bine mănânci banane, mere sau struguri. Sigur că au și ele calorii, dar dacă nu depășești rația zilnică, caloriile obținute din fructe pot fi rezonabile. Sigur că există fructe care conțin foarte mult zahăr, iar ăstea nu sunt bune, doar cele care nu au așa mult conținut caloric”, a precizat Prof. Dr. Gabriel Constantinescu.

Întrebat dacă ovăzul mâncat dimineața ajută colonul, medicul a răspuns:

„Fără îndoială, cerealele de dimineață ajută și sunt foarte bune și pentru copii. În mod clasic, copiii mâncau o feliuță de pâine cu unt și parizer, (dar) un iaurt cu cereale (ar fi mai potrivit). Sigur că cerealele au multe calorii, dar la copiii care au nevoie de calorii dimineața, înainte să meargă la școală și la sport, fără îndoială că reprezintă o opțiune foarte bună”.

Fructele cu cel mai scăzut nivel caloric

Fructele cu cel mai scăzut nivel caloric sunt de obicei cele care au o cantitate mare de apă și fibre, dar mai puține grăsimi și zaharuri.

Pepenele verde are foarte puține calorii datorită conținutului său ridicat de apă și conținutului scăzut de grăsimi și zaharuri. O porție de 100 de grame de pepene verde conține aproximativ 30 de calorii.

Căpșunile sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să limiteze aportul caloric. O porție de 100 de grame de căpșuni conține aproximativ 32 de calorii.

Afinele sunt bogate în antioxidanți și au un conținut scăzut de calorii. O porție de 100 de grame de afine conține aproximativ 43 de calorii.

Zmeura este o altă opțiune cu puține calorii și bogată în fibre. O porție de 100 de grame de zmeură conține aproximativ 52 de calorii.

Kiwi este o sursă bună de vitamina C și fibre, dar are puține calorii. Un kiwi mediu conține aproximativ 61 de calorii.

Portocalele sunt bogate în vitamina C și au un conținut scăzut de calorii. O portocală de dimensiune medie conține aproximativ 62 de calorii.

Caisele sunt o sursă bună de vitamina A și conțin puține calorii. O porție de 100 de grame de caise conține aproximativ 47 de calorii.

Este important să rețineți că valorile calorice pot varia în funcție de mărimea și maturitatea fructului. Cu toate acestea, fructele menționate mai sus sunt în general opțiuni sănătoase pentru cei care doresc să limiteze aportul caloric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel