Streinu- Cercel, AVERTISMENT: În mai puțin de o lună ajungem ca Italia dacă...

Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto: DC News
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto: DC News

Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș", a vorbit despre pandemia de COVID-19 și despre lucrul care ne-ar putea salva de acest virus. 

"Românii trebuie să se spele cu apă și săpun și să nu mai iasă din casă, decât când trebuie să-și procure cele necesare supraviețuirii. Problema e alta si dacă nu o rezolvam, în mai putin de o lună ajungem ca Italia. Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case", a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel în direct la Antena 3.

Vremea rea ar putea încetini răspândirea virusului

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel, a afirmat că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus.

"În primul rând, dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți", a mai declarat Streinu-Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel