Fotbalul intră în era austerităţii. Avertismentul preşedinţilor de club, după pandemie

În vara anului 2017, transferul lui Neymar de la Barcelona la Paris Saint Germain marca un nou record. Parizienii plăteau pentru brazilian 263 de milioane de dolari, cea mai mare sumă din istoria fotbalului. 

Astfel de sume ar putea deveni, însă, istorie. Preşedinţii cluburilor de fotbal din Europa avertizează că sportul ar putea intra într-o epocă a austerităţii din cauza pandemiei. 

"E o trezire la realitate. O şans uriaşă pentru fotbal pentru a face un pas în spate şi a reveni la realitate", a declarat Lutz Pfannenstiel, directorul sportiv al clubului Fortuna Dusseldorf, pentru CNN SPORT

Înainte de pandemie, sumele vehiculate pentru fotbalişti erau din ce în ce mai mari şi mai ameţitoare. În vara anului trecut, cluburile din Germania, Spania, Franţa, Anglia şi Italia au cheltuit 5,5 miliarde de euro pe transferuri, o sumă record. De altfel, cu o vară înainte se cheltuiseră cu 900 de milioane mai puţin. 

Iar vara aceasta se anunţa şi ea extrem de fierbinte, cu multe transferuri care ar fi trecut de bariera celor 100 de milioane de euro. Pandemia a dat, însă, totul peste cap. 

"Sunt sigur că vom găsi înţelegere la negocierea noilor contracte, cu salariile, cu comisioanele agenţilor şi cu toate costurile care există în general pentru un club. Sunt, de asemenea, sigur că vom primi bani frumoşi pe jucători chiar şi în timpurile marcate de Coronavirus", a declarat CEO-ul clubului Ajax Amsterdam, Edwin van der Sar. 

Cu toate astea, pentru că finalurile de sezon se vor disputa fără suporteri pe stadioane, valoarea fotbaliştilor ar putea să scadă, iar cluburile ar putea vinde la preţuri mai mici pentru a acoperi pierderile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel