Fotbaliştii amatori din Germania riscă sancţiuni în cazul saluturilor militare

Jucătorii de fotbal amator din Germania care vor face saluturi militare pe teren, după modelul internaţionalilor turci, vor face obiectul unor "sancţiuni", au anunţat, marţi, mai mulţi responsabili regionali, citaţi de AFP.

"Insultele şi provocările nu îşi au locul pe teren şi în afara sa şi nu vor fi tolerate", a avertizat Gunter Distelrath, preşedintele Federaţiei de fotbal a Germaniei de Nord (NFV).

"Fiecare caz individual va fi dus în faţa tribunalului sportului", a transmis, la rândul său, Federaţia bavareză de fotbal (BFV).

Aceste avertismente intervin la câteva zile după ce jucătorii selecţionatei Turciei au făcut saluturi militare la partidele cu Albania şi Franţa, din preliminariile EURO 2020.

Aproximativ 2,5 milioane de persoane de origine sau de naţionalitate turcă trăiesc în Germania, în timp ce comunitatea kurdă numără aproximativ 1 milion de persoane.

UEFA a anunţat marţi seara deschiderea unei anchete disciplinare contra Turciei cu privire la potenţialele "provocări politice".
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel