Fotbal: Cel de-al 1000-lea meci al Germaniei, programat în iunie contra Ucrainei

Naţionala de fotbal a Germaniei va juca trei partide amicale în luna iunie când va bifa şi confruntarea cu numărul 1000, un meci de caritate contra reprezentativei Ucrainei, a anunţat luni Federaţia germană de resort (DFB), scrie Reuters. 

Germania, gazda turneului final al EURO 2024, nu este implicată în campania de calificare şi de aceea are posibilitatea să dispute meciuri amicale.

Germania va juca cu Ucraina pe 12 iunie la Bremen, apoi împotriva Poloniei la Varşovia pe 16 iunie şi în final împotriva Columbiei, pe 20 iunie la Gelsenkirchen.

'Partida cu numărul 1000 este un eveniment cu totul special. Vrem să-l folosim ca să transmitem un semnal clar pentru pace şi înţelegere internaţională, împotriva războiului şi distrugerii. De aceea, acea partidă va fi cu Ucraina, de fapt pentru Ucraina', a declarat preşedintele DFB, Bernd Neuendorf.

El a adăugat că DFB şi partenerii săi au oferit mai mult de 10 milioane de euro pentru proiecte sociale în Ucraina începând de anul trecut, după invazia ţării de către Rusia.

Germania, care a fost eliminată de la Cupa Mondială din Qatar în faza grupelor, nu a pierdut niciodată în faţa Ucrainei în opt meciuri disputate. Ultima partidă a fost în noiembrie 2020 în Liga Naţiunilor unde Germania a câştigat cu 3-1, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel