Fostul trezorier al CONMEBOL, suspendat pe viaţă pentru corupţie

Bolivianul Romer Osuna, fostul trezorier al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), implicat în vastul scandal de corupţie care a afectat FIFA, a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de acest sport, scrie AFP.

Pus sub învinuire şi de justiţia din SUA, bolivianul Osuna a fost declarat vinovat de săvârşirea de fapte de corupţie de către Comisia de etică a FIFA.

El a fost acuzat şi judecat pentru participarea la o reţea de corupţie în perioada 2012-2015, având un rol în atribuirea contractelor companiilor pentru drepturi media şi marketing în competiţiile desfăşurate sub egida CONMEBOL.

Osuna va trebui să achite şi o amendă de un milion de franci elveţieni.

În luna aprilie, şi fostul preşedinte al Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF), Jose Maria Marin, a fost interzis pe viaţă din orice activitate care are legătură cu fotbalul.

Decizia a venit după ce anul trecut, Marin a fost condamnat la patru ani de închisoare, devenind primul mare conducător din acest sport trimis în spatele gratiilor de către justiţia americană în cadrul scandalului "FIFA-gate".

Marin, în vârstă de 87 ani, a fost găsit vinovat în şase capete de acuzare, pentru participarea la ilegalităţile din cadrul federaţiei, fraudă bancară şi spălare de bani, la capătul unui proces-fluviu, desfăşurat la New York, asupra corupţiei din cadrul puternicei instanţe conducătoare a fotbalului mondial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel