Formula 1. Organizatorii MP al Japoniei 'supraveghează îndeaproape' taifunul Hagibis

10 oct 2019 / 12:13

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), Formula 1, circuitul Suzuka şi Federaţia japoneză de automobilism supraveghează îndeaproape taifunul Hagibis şi impactul potenţial asupra Marelui Premiu de Formula 1 din acest weekend, informează AFP, citând un comunicat comun. 

Hagibis, anunţat ca fiind unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimele decenii din regiune, ar urma să afecteze o mare parte a Japoniei începând de sâmbătă, motiv pentru care s-a decis deja anularea meciurilor Anglia - Franţa şi Noua Zeelandă - Italia de la Cupa Mondială de rugby.

'Facem toate eforturile pentru a minimaliza perturbările din programul Formulei 1, dar securitatea fanilor, a concurenţilor şi a spectatorilor pe circuitul Suzuka rămâne prioritatea absolută', se arată într-un comunicat. Autorităţile locale şi directorul de cursă Michael Masi vor avea ultimul cuvânt privind o eventuală schimbare de program, ce va ar putea fi anunţată vineri, a precizat FIA.

În cazul în care calificările vor fi anulate mai degrabă decât să fie amânate pentru duminică dimineaţă, componenţa grilei de start a Grand Prix-ului este lăsată la discreţia comisarilor cursei. Iar cel mai probabil este ca acesta să se bazeze pe clasamentul ultimei şedinţe de antrenamente libere disputate, informează Agerpres.