FOCAR COVID-19 la o firmă de construcții din Iași. 21 de vietnamezi, CONFIRMAȚI

21 de vietnamezi care lucrează la o firmă de construcții din Iași au fost confirmați cu Covid-19.

Reprezentanţii companiei de construcţii Conest din Iaşi au informat, sâmbătă, printr-un comuncat de presă, faptul că 21 de persoane au fost confirmate cu infecție cu Covid-19.

Cei 21 de muncitori vietnamezi dintr-un total de 52 au fost internați în spital. 

Situația nu va afecta lucrările derulate în municipiul Iași, asigură directorul firmei de construcții. 

„Conducerea companiei ţine permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR şi, potrivit lor, angajaţii depistaţi pozitiv au forme uşoare ale infecţiei cu COVID-19. Ceilalţi 31 de angajaţi vietnamezi testaţi negativ au fost relocaţi într-un spaţiu sigur din punct de vedere sanitar. Muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest.

În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi.

Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevăzute de legislaţie şi a pus la dispoziţia tuturor angajaţilor materiale de protecţie: măşti, mănuşi şi dezinfectant. Cei 52 de angajaţi vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani", a declarat directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan, prin comunicatul de presă, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel