Florin Piersic a ieșit din operație. Acum se află la terapia intensivă de la Spitalul Foișor

foto: Inquam Photos, Octav Ganea
foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Florin Piersic a ieșit dintr-o operație pentru îndepărtarea protezei de la genunchi. Acum se află la terapie intensivă.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.

 

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

 

În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, a transmis Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor” în legătură cu starea de sănătate a domnului Florin Piersic.

-----

 

 

Celebrul actor Florin Piersic a ieșit dintr-o operație delicată la Spitalul Foișor din București. Intervenția chirurgicală a avut ca scop îndepărtarea protezei de la genunchi, care a declanșat o infecție generalizată în organismul artistului.

Proteza a fost înlocuită cu una provizorie din ciment și antibiotic, menită să combată infecția. Imediat după operație, actorul a fost transferat la terapie intensivă, o procedură standard pentru pacienții postoperatorii.

Medicii au luat decizia  să-l opereze urgent pe marele actor. Ar fi a doua intervenție la genunchi. Cadrele medicale spun că nu-și permit să aștepte ca doctorul care l-a tratat inițial să se întoarcă din străinătate, astfel că astăzi, Florin Piersic a  intrat în sala de operație.

Spitalul a transmis anterior:

"În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi.

Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică. Vom reveni cu detalii atunci când vom avea mai multe informații" a spus managerul interimar As. Univ. Dr. Dragosloveanu Șerban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel