Florin Cîțu: Se poate mări lista verde a ţărilor, să permitem peste 1,5 la mie incidență

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat că lista verde a țărilor ar putea fi mărită.

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că "zona verde" a ţărilor din care se poate veni în România fără restricţii impuse de pandemie ar putea fi mărită prin creşterea limitei incidenţei peste 1,5 la mie a cazurilor noi din zonele respective.

Întrebat, la Suceava, dacă Guvernul are în vedere schimbarea criteriilor după care sunt stabilite ţările din lista galbenă, premierul a spus: "Nu. Aceste criterii sunt clare. Dar pentru cei de pe lista verde, de exemplu, acolo s-ar putea să avem un criteriu diferit. Noi avem sub 1,5 la mie, să permitem puţin mai mult de 1,5, să facem zona verde mai mare oarecum. Şi persoanele care vin din ţările respective, în special turiştii, să nu mai aibă nevoie de niciun document la intrare, decât bineînţeles paşaportul şi actul de identitate.", a spus Cîţu, transmite Agerpres.

Premierul Florin Cîţu se afla vineri în judeţul Suceava, unde a avut programate mai multe vizite şi întâlniri. El a vizitat două centre de vaccinare anti-COVID şi s-a întâlnit cu reprezentanţii HoReCa. Declarația sa vine în contextul în care Guvernul a anunțat deja mai multe măsuri de relaxare. Din 15 mai, se elimină masca în spațiile publice deschise, cu excepția spațiilor aglomerate, cum ar fi piețele în aer liber, târgurile. Se păstrează masca în mijloacele de transport în comun. Este eliminată și restricționarea circulației pe timpul nopții și, implicit, magazinele vor reveni la program normal. Următoarea relaxare, după cea anunțată în 15 mai, va fi în 1 iunie.

Solicitările ANAT

Reamintim că astăzi ANAT  a cerut eliminarea carantinei pentru românii care vin din ţări de pe lista galbenă.

"Ca urmare a campaniei eficiente de vaccinare, România are astăzi un indice epidemiologic extrem de mic, 99. Astfel că aproape toate ţările unde merg acum românii sunt pe lista galbenă, iar cei care se întorc trebuie să stea 10 sau 14 zile în carantină. Noi cerem să existe un indice fix, 400 sau 500, sub care cei care nu sunt vaccinaţi şi vin din aceste ţări să nu mai stea în carantină", a declarat Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), într-o conferinţă de presă.

VEZI ȘI: Emilian Imbri, după anunțarea primelor măsuri de relaxare: ATENȚIE! Nu este obligatoriu. Mie îmi este frică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel