Florin Cîțu: Am vorbit de m-am săturat eu de mine despre vaccinare

Florin Cîțu / Foto: Facebook
Florin Cîțu / Foto: Facebook

Premierul Florin Cîţu a vorbit, miercuri seară, despre evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID în România. 

Premierul Florin Cîţu a afirmat că are încredere că românii îşi doresc să treacă peste pandemia de COVID-19 și că vor continua să se vaccineze.

”Nu sunt relaxat, dar am încredere că noi vrem să trecem peste pandemie, am încredere în români că vor face tot ce trebui ca să treacă peste pandemie”, a declarat, miercuri seară, premierul Florin Cîțu în podcastul lui Mihai Morar, „Fain și Simplu”.

Florin Cîțu a precizat că cei care-l critică cer ca statul să facă mai mult pentru campania de vaccinare anti-COVID.

”Statul a făcut (...) Am vorbit de m-am săturat eu de mine despre vaccinare. Cam atât este ce poate să facă statul: vom oferi mai multe resurse, dar, până la urmă, responsabilitatea este a noastră a tuturor, a societăţii”, a mai spus premierul.

VEZI ȘI: Nelu Tătaru, avertisment: Vine cea mai dificilă perioadă! Suntem păcăliţi să credem că s-a terminat

Cîțu: Oamenii nu prea au încredere în politicieni

Premierul susține că are discuţii cu persoane din toate zonele țării pentru că ”e nevoie de mesajul tuturor oamenilor în România”.

”E nevoie de mesajul tuturor oamenilor în România, nu doar de mesajul meu. Eu sunt politician şi ştim că oamenii nu prea au încredere în politicieni. Eu am tot vorbit, e nevoie şi de voci proaspete”, a adăugat premierul.

Florin Cîțu a mai declarat și că există o competiție între județe, la numărul de persoane vaccinate anti-COVID. Despre ceea ce i-a lipsit în această perioadă cu restricții, Florin Cîțu a declarat că îi era dor să stea la terasă și să bea cafea. Autorităţile ar vrea să se atingă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Miercuri seară CNCAV a anunţat că s-a ajuns la 4.208.724 persoane vaccinate. Dintre aceștia, 3.317.789 de oameni au primit ambele doze. Totuși, Florin Cîțu a declarat în urmă cu câteva zile că de la 1 iunie vor exista noi măsuri de relaxare chiar dacă pragul de 5 milioane nu va fi atins până la acea dată. 

Primele măsuri de relaxare au fost anunțate pe 15 mai. De atunci românii nu mai sunt obligați să poartă măști în aer liber, cu câteva excepții. Totodată, au fost ridicate și restricțiile de circulație pe timp de noapte, iar magazinele pot funcționa acum cu program normal. Petrecerile private, cum ar fi nunți și botezuri, de la 1 iunie, se pot face cu 70 de persoane în aer liber și maximum 50 de persoane în interior.  

VEZI ȘI: Începuturile lui Florin Cîțu: În America, nu aveam niciun ban. Am spălat vasele, am fost poștaș în campus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel